​Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat că nu va mai candida pentru un nou mandat la conducerea forului, dacă în cursă se va înscrie omul de afaceri Ion Ţiriac, potrivit News.ro.

George CosacFoto: Facebook

"Indiferent de problemele care sunt, şi nu sunt puţine, indiferent de cei care sabotează, boicotează sau mai ştiu eu ce piedici încearcă să pună acestei conduceri, activitatea merge mai departe exact ca până acum. Suntem în plin proces de organizare a turneului WTA, apoi această competiţie de copii până la 14 ani, cea mai importantă din estul Europei, este în plină desfăşurare şi toată activitatea decurge normal la nivel de federaţie. Zilele următoare voi decide (n.r. - dacă va mai candida la preşedinţie FRT). Dar dacă domnul Ţiriac îşi menţine intenţia, cu siguranţă nu voi mai candida, intenţia ca dânsul să candideze şi să devină preşedinte al Federaţiei Române de Tenis.

Sunt câteva proiecte care trebuie duse mai departe. Primul este sala cu şase terenuri, hotel cu 40 de camere, cantină şi centru de recuperare, iar cel de-al doilea este baza Doherty, amândouă intrând în linie dreaptă. Venirea domnului Ţiriac ar fi o extrem de importantă lovitură de imagine, cred că orice federaţie, orice for sportiv îşi doreşte în frunte sau ca preşedinte pe unul dintre cei mai mari manageri sportivi ai acestei planete. Cu siguranţă, nivelul sponsorizărilor va creşte şi acţiunile federaţiei vor fi la un cu totul alt nivel. Eu cred că întreaga societate are nevoie de un manager ca Ion Ţiriac", a spus el.

Cosac o vede pe Simona Halep drept principala favorită la câştigarea turneului de la Roland Garros.

"Din punctul meu de vedere şi nu numai al meu, Simona Halep porneşte cu prima şansă în a-şi apăra titul cucerit anul trecut. Simona Halep şi Horia Tecău vor juca la dublu mixt la următoarele competiţii (n.r. - după Roland Garros) pentru că îşi doresc să joace împreună la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi vor dori să fie într-o formă şi să formeze o echipă cât mai sudată. Nu am discutat despre această competiţie (n.r. - cu Simona Halep, despre turneul de la Bucureşti), vom discuta după turneul de la Wimbledon. Oricum, jucătoarele de top au un loc rezervat. În funcţie de ce va face şi de cum va fi clasamentul, vom vedea dacă va veni să joace sau nu. Oricum, ştiu că până în data de 16 septemnrie va trebui să fie în primele zece, astfel încât să doboare recordul de săptămâni în Top 10 fără întrerurpere, al unei jucătoare în activitate", a adăugat Cosac

Turneul de la Roland Garros, la care Halep este deţinătoarea trofeului, începe duminică.