Laura Ioana Paar (305 WTA) s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Nurnberg, după ce a învins-o pe Raluka Șerban (233 WTA, reprezintă Cipru), scor 3-6, 7-5, 6-2. Meciul a durat două ore și 16 minute.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Laura a revenit incredibil în setul secund, fiind condusă cu 5-1. După șase game-uri câștigate consecutiv (5-7), Paar a început mai slab decisivul, Raluka a făcut un break, însă românca a legat din nou șase game-uri și s-a calificat pe tabloul principal.

În vârstă de 30 de ani, Paar ajunge pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu WTA. Pentru această performanță, Laura și-a asigurat 18 puncte în clasament.

Pe tabloul principal la Nurnberg se află Irina Begu, care o va întâlni în primul tur pe germana Anna-Lena Friedsam, şi Sorana Cîrstea, care va juca împotriva sportivei belgiene Kirsten Flipkens.

Turneul WTA de la Nurnberg se dispută în perioada 19-25 mai, pe zgură, face parte din categoria International, are premii totale în valoare de 250.000 de dolari, iar la start se află 32 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sandra Reichel. Câștigătoarea ultimei ediții este Johanna Larsson.