Învingătoare joi în fața Mihaelei Buzărnescu în faza optimilor, Naomi Osaka (1 WTA) a fost nevoită să se retragă înaintea meciului cu Kiki Bertens din sferturile turneului Premier 5 de la Roma. Nipona a acuzat o accidentare la mână și nu a dorit să forțeze o accidentare și mai gravă înainte de startul Roland Garros-ului (26 mai - 9 iunie).

Naomi OsakaFoto: internazionalibnlditalia.com

Anunțul a fost făcut public de către organizatorii de la Roma pe contul oficial de Twitter al competiției de la Foro Italico.

De știut:

  • Dacă Kiki Bertens va obține calificare în finala de la Roma, va urca pe locul 2 în ierarhia mondială (cea mai bună clasare din carieră), în locul Simonei Halep.
  • În cazul în care Karolina Pliskova va câștiga trofeul la Foro Italico, atunci Halep ar putea ajunge chiar pe locul 4 în lume. Pe baza clasamentului ce urmează să fie publicat luni (n.r. 20 mai) va fi întocmită lista capilor de serie de la Roland Garros.

Sferturi:

Naomi Osaka (1 WTA) vs Kiki Bertens (4 WTA)

Victoria Azarenka (51 WTA) vs Karolina Pliskova (7 WTA)

Marketa Vondrousova (44 WTA) vs Johanna Konta (42 WTA)

Kristina Mladenovic (63 WTA) vs Maria Sakkari (39 WTA).

Turneul WTA de la Roma se dispută în perioada 13-19 mai, pe zgură, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $3.452.538, iar la start s-au aflat 64 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sergio Palmieri. Câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (a trecut în ambele finale de Simona Halep).