Publicul italian a savurat din plin fiecare punct câștigat de Roger Federer, pe Grandstand elvețianul având parte de o susținere precum în Cupa Davis. Mister Perfect nu le-a dezamăgit așteptările, impunându-se după ce a salvat două mingi de meci în tiebreak-ul decisivului cu Borna Coric (2-6, 6-4, 7-6(7)). Fedex este în sferturi la Masters-ul de la Roma, acolo unde va da peste învingătorul disputei dintre Tsitsipas și Fognini.

Roger Feder, la Foro ItalicoFoto: internazionalibnlditalia.com

Coric a impus ritmul în primul set al confruntării cu Federer, croatul câștigând detașat, scor 6-2. Elvețianul a făcut ajustările necesare, a fost mai agresiv și mai precis, iar manșa i-a revenit cu 6-4.

Decisivul a fost unul plin de emoție și tensiune, publicul italian savurând din plin fiecare minge care i-a revenit lui Roger. Decisivul s-a dus în tiebreak, acolo unde Coric a avut două mingi de meci: 6-4. Purtat de la spate de un public precum în Cupa Davis, Federer a avut puterea să revină și să se impuna dramatic, scor 9-7.

A fost o partidă spectaculoasă, care s-a întins pe durata a două ore și 33 de minute.

Tot în sferturi este și Rafael Nadal: 6-1, 6-0 cu Nikoloz Basilashvili (18 ATP). Ibericul a reușit joi două victorii pierzând același număr de game-uri (6-0, 6-1 cu Jeremy Chardy).

Pentru un loc în semifinale, Nadal se va duela cu Fernando Verdasco.

Reacția publicului italian după ce Roger Federer a fructificat mingea de meci:

Ultimul punct al confruntării dintre Federer și Coric: