Marketa Vondrousova a reușit al doilea succes din tot atâtea partide în acest an în fața Simonei Halep. Jucătoarea din Cehia a eliminat-o pe Halep (2-6, 7-5, 6-3) în turul doi de la Roma (Premier 5). Simona a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarei: "Este o jucătoare foarte talentată, va ajunge în top".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce spune Simona după partida cu Marketa

"Am o mică problemă la picior, dar voi fi bine în câteva zile. Cred că este o jucătoare foarte talentată. Cu siguranță va fi o jucătoare de top, asta e părerea mea. E greu întotdeauna cu o jucătoare de mână stângă. Are un serviciu foarte bun, se mișcă foarte bine. Poate juca slice mingi care sunt foarte departe de ea"- Simona Halep, la conferința de presă, citată de Digisport.ro.

  • Pentru prezența în turul doi la Roma, Halep va primi 15.330 euro şi 60 de puncte WTA.
  • Pentru Simona Halep va urma turneul de Grand Slam de la Roland Garros, acolo unde va trebui să își apere titlul cucerit anul trecut.
  • În faza următoare, Vondousova va evolua, tot joi, cu rusoiaca Daria Kasatkina (Rusia), locul 21 WTA.

Turneul WTA de la Roma se dispută în perioada 13-19 mai, pe zgură, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $3.452.538, iar la start s-au aflat 64 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sergio Palmieri. Câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (a trecut în ambele finale de Simona Halep).