Turneul Premier 5 de la Roma va avea cu siguranță o campioană nouă, asta după ce Elina Svitolina (cea care a câștigat ultimele două coroane în capitala Italiei) a fost eliminată în turul doi de Victoria Azarenka.

HotNews.roFoto: Hotnews

Confruntarea de pe Central a avut de toate: răsturnări de situație, execuții superbe, ritm și a fost și întreruptă de ploaie. După două ore și 18 minute, Azarenka a bifat surpriza zilei, Victoria reușind să o trimită acasă pe campioana ultimelor două ediții (după finale cu Simona Halep) - Elina Svitolina, scor 4-6, 6-1, 7-5.

De știut: Svitolina a condus în decisiv cu 3-0 (cu două break-uri) și 5-2, iar la scorul de 5-2 a ratat și o minge de meci.

În optimi, Vika o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Danielle Collins și Garbine Muguruza.

Turneul WTA de la Roma se dispută în perioada 13-19 mai, pe zgură, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $3.452.538, iar la start s-au aflat 64 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sergio Palmieri. Câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (a trecut în ambele finale de Simona Halep).

Lovitura zilei la Roma, marca Azarenka:

Multiple rain delays did not take away from the excitement that was @vika7's magnificent @InteBNLdItalia 2nd round comeback.
Aici poți urmări un rezumat al partidei dintre Azarenka și Svitolina: