Irina Camelia Begu a avut șansa să împingă în decisiv meciul cu Daria Kasatkina, însă a ratat trei mingi de set. Rusoaica a revenit, a câștigat tiebreak-ul și a obținut calificarea în turul doi de la Roma (Premier 5). Kasatkina s-a impus, scor 6-2, 7-6(5), după un meci care a durat o oră și 35 de minute.

HotNews.roFoto: Hotnews

Setul I

După un început echilibrat de meci, "ruptura" a apărut în game-ul cu numărul cinci. Irina nu a servit grozav, i-a oferit adversarei ocazia să vină peste ea la retur, iar break-ul a venit firesc. Begu a avut șansele ei să revină pe tabelă, dar din păcate jucătoarea noastră nu a reușit să fructifice niciuna din cele trei mingi de break.

Kasatkina s-a desprins pe tabelă, a mai făcut un break, iar apoi a închis manșa cu un game alb pe propriul serviciu (6-2). Rusoaica nu a etalat un joc strălucitor (nu se află în cea mai bună perioadă a carierei), însă a profitat de căderile din partitura interpretată de Irina (multe erori, sportiva noastră a părut incomodată de loviturile cu topspin venite din terenul advers).

Setul II

Mai hotărâtă, Irina a făcut un pas în față și a trimis cu mai multă adâncime. Rusoiaca a resimțit presiunea, și-a cedat serviciul, iar Begu s-a distanțat la 3-0 și mai apoi la 5-2. Nu a fost suficient, iar după ce Irina a ratat trei mingi de set, Daria a reușit să revină în manșă și să egaleze la 5. Setul al doilea a ajuns în tiebreak, acolo unde Kasatkina a fost mai precisă în execuții: 7-6(5). Partida a durat o oră și 35 de minute.

De știut:

  • Pentru participarea la competiţia de la Foro Italico, Irina Begu va încasa un cec în valoare de 7.879 de euro şi un punct în clasamentul WTA de simplu.
  • În urma acestui succces, Kasatkina o conduce pe Begu cu 7-1 în meciurile directe.
  • Irina este fără set câștigat în fața Dariei în ultimele patru partide directe.

Turneul WTA de la Roma se dispută în perioada 13-19 mai, pe zgură, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $3.452.538, iar la start s-au aflat 64 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sergio Palmieri. Câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (a trecut în ambele finale de Simona Halep).