​Irina Camelia Begu va deschide ziua pentru jucătoarele din România care vor evolua pe tabloul principal al turneului Premier 5 de la Roma. Begu va juca de la ora 12:00 cu Daria Kasatkina. Mihaela Buzărnescu va evolua cu Jelena Ostapenko, undeva în jurul orei 16:00.

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Begu nu are un palmares prea bun contra rusoaicei, Kasatkina conducând cu 6-1 în meciurile directe. Singura victorie a sportivei noastre a venit tocmai la Roma, în 2016, atunci când Irina a fost învinsă în semifinale de Serena Williams.

Nici Mihaela nu are un palmares pozitiv cu Jelena Ostapenko, scorul fiind 2-1 pentru fosta câștigătoare de la Roland Garros (în 2017). Confruntarea va fi a treia de pe Terenul 1, putând începe undeva în jurul orei 16:00.

Terenul 4, primul meci al zilei, de la ora 12:00 - Irina Camelia Begu vs Daria Kasatkina.

Terenul 1, al treilea meci al zilei (în jurul orei 16:00) - Mihaela Buzărnescu vs Jelena Ostapenko.

Terenul 1, al cincilea meci (în jurul orei 18): Horia Tecău/Jean Julien Rojer vs Bob/Mike Bryan

Turneul WTA de la Roma se dispută în perioada 13-19 mai, pe zgură, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $3.452.538, iar la start s-au aflat 64 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sergio Palmieri. Câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (a trecut în ambele finale de Simona Halep).