Rebecca Peterson nu a avut resursele necesare pentru a se ridica la nivelul Serenei Williams, americanca câștigând partida din turul întâi al turneului Premier 5 de la Roma. Serena s-a impus in două seturi, scor 6-4, 6-2 (o oră și 14 minute), în special grație agresivității (a fost puternică la retur și sigură din spatele serviciului).

Serena Williams, la RomaFoto: internazionalibnlditalia.com

Venită din calificări, Rebecca a fost tot timpul cu un pas în urma adversarei, Serena fiind puternică cu serviciul (82% procentajul punctelor câștigate cu primul serviciu). Americanca a lovit din urcare la retur, iar timpul de reacție al suedezei a fost de multe ori inexistent.

Williams a stat doar o oră și 14 minute pe teren, forma fizică a sportivei de peste ocean fiind una foarte bună (arată mai bine decât la începutul anului). Singurul capitol unde Serena a stat mai rău a fost cel al erorilor deforțate: 22 (cam multe pentru standardele ridicate ale americancei).

În turul doi, Serena o va întâlni pe învingătoarea meciului dintre Venus Williams și Elise Mertens.

A fost primul meci oficial disputat de Williams pe zgură în actualul sezon competițional. La Roma, Serena se află pe acceași parte de tablou cu Simona Halep: s-ar putea duela în sferturi.

Ultimul punct al partidei Serena Williams vs Rebecca Peterson:

Aici poți urmări un rezumat al partidei Serena Williams vs Rebecca Peterson:

S-au mai disputat în turul întâi:

Dominika Cibulkova - Aleksandra Sasnovic 6-2, 6-3

Johanna Konta - Alison Riske 6-4, 6-1

Yulia Putintseva - Lesia Tsurenko 6-4, 6-2.

Turneul WTA de la Roma se dispută în perioada 13-19 mai, pe zgură, face parte din categoria Premier 5, are premii totale în valoare de $3.452.538, iar la start s-au aflat 64 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Directorul competiției este Sergio Palmieri. Câștigătoarea ultimelor două ediții este Elina Svitolina (a trecut în ambele finale de Simona Halep).