Rafael Nadal, care încă de duminică suferă de un virus stomacal, spune că se simte ''puţin mai bine'', dar că nu are un sentiment ''super-pozitiv'' din punct de vedere fizic înaintea debutului la turneul Masters 1.000 de la Madrid, transmite Agerpres.

Rafael Nadal, la Caja MagicaFoto: madrid-open.com

Nadal, locul 2 ATP şi favorit nr. 2, trebuie să-l înfrunte miercuri, în turul al doilea, pe tânărul canadian Felix Auger-Aliassime (18 ani, 30 ATP), care în primul tur a trecut de conaţionalul său Denis Shapovalov (20 ATP).

"A fost o săptămână complicată, este săptămâna în care m-am simţit cel mai bine la antrenament de când am revenit pe zgură, dar duminică m-am ales cu un virus stomacal. M-am antrenat puţin ieri, astăzi mai mult, mă simt puţin mai bine, dar încă nu am sentimente super-pozitive din punct de vedere fizic", a explicat spaniolul într-o conferinţă de presă.

"Partea pozitivă este că am reuşit să mă antrenez aproximativ o oră şi jumătate (marţi), astăzi e mai bine decât ieri, ieri a fost mai bine decât cu o zi înainte, sper că voi continua să evoluez în această direcţie. Când scapi de virus, corpul este puţin mai slab, desigur, dar este un turneu foarte important pentru mine, sper să fiu gata şi sper că această problemă nu mă va afecta să joc'', a adăugat Nadal.

Rafael Nadal, 32 de ani, este în căutarea primului trofeu în 2019.