Jucătoarea de tenis Maria Sharapova este subiectul unui curs la Universitatea California, în cadrul secţiei de studii feministe, relatează wtatennis.com, transmite News.ro.

Maria SharapovaFoto: ausopen.com

Cursul “Imaginând-o pe Maria Sharapova”, predat de Anita Stahl, le oferă studenţilor posibilitatea de a analiza cariera şi felul în care este percepută sportiva rusă în media.

Stahl spune că acest curs este de fapt despre feminitate, globalizare, muncă, imigraţie, istorie, competiţie şi media, despre felul în care toate acestea se intersectează, totul văzut prin ochii Mariei Sharapova.

Alături de lucrări academice, participanţii la curs trebuie să citească şi biografia din 2017 a Mariei Sharapova, “De neoprit: Viaţa mea de până acum”.

“De exemplu, este posibil ca într-o zi studenţii să citească lucrarea sociologului francez Pierre Bourdieu cu privire la clasă şi la capitalul cultural, iar a doua zi să li se ceară să se uite pe feed-ul de pe Instagram al Mariei Sharapova şi să analizeze cum se prezintă sportiva în termenii lui Bourdieu”, a afirmat Stahl.

Nu este prima dată când subiecte cu impact global sunt analizate în cadrul unui curs la o universitate având ca punct de referinţă o celebritate. Universităţile Rutgers şi Victoria au avut cursuri despre impactul cântăreţei Beyonce asupra muzicii şi feminismului, iar o universitate din Canada a oferit un curs despre imaginea globală a lui Cristiano Ronaldo.