Perechea formată din Horia Tecău și Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat în turul secund al probei de dublu din cadrul turneului de la Madrid, după ce a reușit o revenire incredibilă în fața fraților Bob și Mike Bryan.

HotNews.roFoto: Hotnews

Scorul final a fost 4-6, 7-6(2), 12-10 în favoarea echipei româno-olandeze, după o oră și 46 de minute de joc.

Horia și Jean-Julien au fost pierdut primul set cu 6-4, după ce și-au pierdut serviciul la scorul de 1-1. Situația s-a repetat în setul secund, însă Tecău și Rojer au recuperat break-ul la scorul de 4-3, s-au impus fără probleme în tiebreak (7-2, cu două minibreak-uri) și au împins partida în super tiebreak.

Frații Bryan au început excelent ultima parte a meciului, au condus cu 7-3 (avantaj două minibreak-uri), însă Horia și Jean-Julien au revenit și au salvat o minge de meci la scorul de 9-8. Echipa româno-olandeză le-a mai oferit o șansă de a închide meciul adversarilor, însă au câștigat două puncte consecutive pe serviciul adversarilor și s-au impus cu 12-10.

În turul următor, cei doi se vor întâlni cu perechea britanică formată din Kyle Edmund și Neal Skupski (6-2, 6-3 vs Jeremy Chardy/Gilles Simon).

Tecău și Rojer și-au asigurat un premiu în valoare de 23.510 de dolari și 90 de puncte în clasamentul ATP de dublu.