Mihaela Buzărnescu a plătit tribut erorilor făcute pe propriul serviciu, jucătoarea noastră fiind învinsă de Anastasija Sevastova în turul doi al turneului Premier Mandatory de la Madrid. Două break-uri au făcut diferența, letona impunându-se și obținând calificarea în optimi (6-3, 6-4).

Mihaela BuzarnescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Setul I

Debutul de meci a fost unul echilibrat, cu multă stabilitate la serviciu pentru cele două jucătoare. Primul moment de cumpănă pentru Miki a apărut în game-ul al șaselea: jucătoarea noastră a greșit un voleu drive din retragere, a comis și două duble greșeli, iar Sevastova a profitat și a făcut break-ul (4-2).

Momentul mai slab a lăsat urme în mentalul Mihaelei, iar Anastasija s-a distanțat la 5-2 fără să iasă în evidență cu ceva anume. Din păcate, cadourile au continuat, iar Buzărnescu a fost nevoită să salveze două mingi de set până la câștigarea serviciului (5-3).

Până la urmă, a patra șansă a fost fructificată de letonă, iar setul i-a revenit cu 6-3 (diferență de un singur break). Mihaela a jucat de la egal la egal cu Anastasija, însă a fost suficient un game slab pe propriul serviciu pentru ca manșa să fie trecută în dreptul Sevastovei.

Setul II

Mihaela nu și-a găsit ritmul la retur, acolo unde au apărut cele mai multe nesincronizări. Jucătoarea noastră nu a reușit nici în primele game-uri din setul al doilea să pună sub presiune serviciul adversarei. Până la 4-4, nu a exista nici măcar o minge de break.

Această minge de break a apărut tot pe serviciul Mihaelei, după mai multe erori ale jucătoarei noastre. Sportivă cu mare experiență, Sevastova nu a așteptat prea mult invitația și a fructificat momentul (5-4).

Mai inspirată la retur și cu soluții mai variate în momentele importante, Sevastova a închis meciul cu un game câștigat la zero, scor 6-4. Partida a durat o oră și 21 de minute.

Mihaela va rămâne cu 42.220 de euro și cu 65 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Mutua Madrid Open se dispută pe zgură în perioada 4-11 mai, este de categorie Premier Mandatory, la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, directorul competiției este Feliciano Lopez, iar premiile sunt în valoare totală de $7,021,128.

Cine a câștigat de-a lungul timpului la Madrid:

2018 - Petra Kvitova

2017 - Simona Halep

2016 - Simona Halep

2015 - Petra Kvitova

2014 - Maria Sharapova

2013 - Serena Williams

2012 - Serena Williams

2011 - Petra Kvitova

2010 - Aravane Rezai

2009 - Dinara Safina.