Tenismanul elveţian Roger Federer, numărul trei mondial, se bucură că a decis să joace pe zgură la turneul ATP de la Madrid, la trei ani distanţă după ultima lui experienţă pe această suprafaţă, relatează Reuters, conform Agerpres.

Roger Federer, la MadridFoto: madrid-open.com

Federer a jucat ultima oară pe zgură la Roma, în mai 2016, iar de atunci a renunţat la sezonul pe zgură, inclusiv la turneele de la Roland Garros din 2016, 2017 şi 2018.

''Sunt fericit că decizia pe care am luat-o în decembrie, când am început să simt că vreau să joc neapărat pe zgură, a fost cea corectă. Sunt fericit, sunt aici şi mă bucur de suprafaţa asta. Mi-a luat ceva timp să mă obişnuiesc cu construcţia punctului, pentru că e un joc bazat mai ales pe linia de fund, găsirea modului de a juca cu mai multe unghiuri şi cu mingi mai înalte. A fost interesant şi amuzant, dar nu o provocare prea mare'', a declarat Federer, 37 ani, desemnat cap de serie 4 la Madrid, în urma lui Djokovic, Nadal şi Zverev.

Elveţianul nu şi-a fixat niciun obiectiv la Madrid şi se va concentra doar pe jocul său: ''Va fi interesant să văd cum va decurge acest turneu. Nu am niciun fel de aşteptări, dar în acelaşi timp ştiu că lucrurile sunt posibile. Jocul a fost mereu rapid la Madrid, la altitudinea de aici. Sunt intrigat de ce voi descoperi''.

Federer este calificat direct în turul al doilea, unde va juca împotriva învingătorului dintre Richard Gasquet (Franţa) şi Alejandro Davidovich Fokina (Spania), semifinalist la Estoril săptămâna trecută.

S-ar putea să te mai intereseze și:

VIDEO Așteptarea a luat sfârșit - Roger Federer, din nou pe zgură