​Sorana Cîrstea a obținut o victorie mare în turul întâi de la Madrid (Premier Mandatory), jucătoarea noastră trecând de Madison Keys. La microfonul Digisport, sportiva a vorbit și despre semifinala cu Franța din FedCup: "M-am uitat la meciuri, am fost alături de fete, chiar dacă nu am fost acolo".

Sorana CirsteaFoto: Facebook/ Romania Fed Cup Team

Despre meciul României cu Franța

"M-am uitat la meciuri. Am fost alături de fete, chiar dacă nu am fost acolo. Cred că fetele au făcut tot ce au putut, mi-a părut rău, pentru că au fost foarte aproape. Însă jos pălăria pentru tot efortul şi pentru rezultat. E semifinală de Fed Cup, lumea nu realizazeă" - Sorana Cîrstea, pentru corespondentul Digisport la Madrid, Gabriel Morariu.

Despre victoria cu Madison Keys

"Sunt încântată de victorie, mereu am jucat bine aici, la Madrid. Simt că sunt în formă, îmi place pe zgură. Eram pregătită să joc calificări, însă pentru că patronul de aici este român, atât eu, cât şi Irina Begu am primit câte un wildcard", a completat Sorana Cîrstea.

În turul doi, Cîrstea se va duela cu Caroline Garcia (jucătoare de bază pentru Franța în confruntarea câștigată cu 3-2 în fața României la Rouen).

Mutua Madrid Open se dispută pe zgură în perioada 4-11 mai, este de categorie Premier Mandatory, la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, directorul competiției este Feliciano Lopez, iar premiile sunt în valoare totală de $7,021,128.

Cine a câștigat de-a lungul timpului la Madrid:

2018 - Petra Kvitova

2017 - Simona Halep

2016 - Simona Halep

2015 - Petra Kvitova

2014 - Maria Sharapova

2013 - Serena Williams

2012 - Serena Williams

2011 - Petra Kvitova

2010 - Aravane Rezai

2009 - Dinara Safina.