​Rafael Nadal nu a arătat o formă prea bună la cele două turnee de zgură la care a participat până acum, ibericul pierzând în semifinale la Monte Carlo și la Barcelona. Cu toate acestea, Dominic Thiem (învingător în fața lui Rafa la Barcelona) avertizează că spaniolul rămâne principalul om de învins pe zgura de la Paris. "Nu-l scoateți pe Nadal din calcul", a precizat, printre altele, austriacul.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu mi-am schimbat părerea că Rafa va fi întotdeauna marele favorit pentru orice turneu care se joacă pe zgură. Iubesc Roland Garros-ul, am jucat destul de bine acolo la ultimele trei ediții (n.r. în 2018 a fost finalist). Sper ca evoluțiile mele consistente să continue. Acum însă toate gândurile mele merg către Madrid.

Merg la Madrid cu speranța că voi putea să mă aflu la un nivel ridicat. Sunt conștient însă că voi lua totul de la zero, acesta este lucrul special în legătură cu tenisul. Toți cei prezenți acolo vor fi puternici.

Trebuie să mă antrenez bine și să mă adaptez cât mai rapid condițiilor. Parisul este încă departe (n.r. Roland Garros-ul), sunt fericit pentru forma pe care am arătat-o până acum pe zgură, la Barcelona am cucerit cel mai important titlu al meu de până acum pe această suprafață. Sigur că mă ajută acest lucru (n.r. victoria de la Barcelona), dar deocamdată Parisul nu este în gândurile mele", a precizat Dominic Thiem, citat de Sport24.

Nadal are 11 titluri la Roland Garros, acesta pierzând în istoria participărilor de la Paris doar de două ori (a fost învins de Robin Soderling și de Novak Djokovic).

Thiem l-a învins deja pe Nadal de patru ori pe zgură până în acest moment: Buenos Aires 2016 (6-4, 4-6, 7-6(4)), Roma 2017 (6-4, 6-3), Madrid 2018 (7-5, 6-3) și Barcelona 2019 (6-4, 6-4).

Ediția din 2019 a turneului de la Roland Garros se va disputa în perioada 26 mai - 9 iunie.