Turneul de la Roland Garros va debuta pe 26 mai, iar calculele pentru Grand Slam-ul parizian au început deja. Justine Henin (triumfătoare de patru ori pe zgura de pe Chatrier) a vorbit despre competiția din acest an: "Cred că Simona Halep este favorita numărul unu, îmi place jocul ei", a precizat belgianca cu nouă Grand Slam-uri în CV.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Ce a spus Justine Henin

"Va fi un turneu foarte interesant. Cred că Simona Halep este favorita numărul unu. Îmi place jocul ei, îmi place cum evoluează pe zgură. Pe această suprafaţă, trebuie să fii un jucător complet, iar ea este foarte puternică atât fizic, cât şi mental. În orice turneu de Grand Slam apar şi surprize, sunt curioasă ce ne va rezerva Roland Garros-ul de anul acesta" - Justine Henin în presa internațională, citată de Digisport.

În vârstă de 27 de ani (locul 3 WTA în acest moment), Simona Halep este câștigătoarea en-titre a competiției de la Paris (a trecut în finala din 2018 de Sloane Stephens).

Până la Roland Garros, Simona Halep va mai evolua la Madrid (a ajuns până în sferturi anul trecut) și la Roma (finalistă în 2018).

Ajunsă la 36 de ani, Justine Henin are 9 titluri de Grand Slam în carieră: 4 la Paris (2003, 2005, 2006 și 2007), unul la Australian Open (2004) și câte două la Wimbledon (2001, 2006) și US Open (2003, 2007).