Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, favorita numărul 3, s-a calificat în finala turneului WTA de la Stuttgart, dotat cu premii totale în valoare de 886.077 dolari, învingând-o în trei seturi, 7-6 (7/3), 3-6, 6-1, pe olandeza Kiki Bertens, cap de serie numărul 6, sâmbătă, într-o partidă din penultimul act al acestei competiţii, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kvitova se va lupta duminică pentru trofeu cu estonianca Anett Kontaveit, numărul 8 pe lista favoritelor, care a profitat de abandonul japonezei Naomi Osaka, liderul clasamentului mondial, victima unei leziuni musculare în zona abdominală.

Osaka, învingătoare în Openul Australiei în acest sezon, şi-a asigurat menţinerea în fruntea ierarhiei tenisului feminin, în ciuda acestui forfait.

În vârstă de 29 ani, Petra Kvitova are în palmares 26 de titluri WTA, în timp ce Anett Kontaveit (23 ani) a obţinut până acum un singur trofeu în circuitul profesionist, la s'Hertogenbosch (Olanda), în 2017.

Începând de luni, Kvitova va urca pe poziţia a doua a clasamentului WTA, urmând să facă rocadă cu românca Simona Halep, care va coborî pe locul al treilea.