Calificată în semifinalele turneului Premier de la Stuttgart, Naomi Osaka s-a retras din competiție înaintea partidei cu Anett Kontaveit. Liderul mondial a acuzat o problemă medicală în zona abdominală, potrivit WTA.

Naomi OsakaFoto: wta/ twitter

"Nu cred că aş putea servi. Este o contractură abdominală, ceva cu care m-am confruntat deja în trecut. Din această cauză ştiu exact despre ce gen de accidentare este vorba şi cum trebuie să mă tratez", a declarat Osaka.

Osaka ajunsese în semifinale la Stuttgart după ce a revenit de la 1-5 (0-30) în setul decisiv al partidei cu Donna Vekic. A fost 6-3, 4-6, 7-6(4) pentru liderul clasamentului WTA.

Astfel, Anett Kontaveit (15 WTA), cap de serie numărul 8, şi-a asigurat prezenţa în finală fără să joace. Și în semifinale jucătoarea din Estonia a beneficiat de retragerea adversarei sale Victoria Azarenka, în setul al treilea (5-7, 7-5, 3-0 pentru Kontaveit).

În ultimul act, Kontaveit o va înfrunta pe câștigătoarea partidei dintre Petra Kvitova (Cehia, 3 WTA), favorită 3, și Kiki Bertens (Olanda, 7 WTA), cap de serie 6.

Pentru Anett Kontaveit va fi a cincea finală a carierei. Are un singur titlu în palmares, la 's-Hertogenbosch, în 2017.

Turneul de la Stuttgart face parte din categoria Premier, se dispută indoor în perioada 22-28 aprilie (pe zgură), are premii totale în valoare de $886.077, iar directorul competiției este Markus Guenthardt. Campioana en-titre este Karolina Pliskova.