După ce i-a eliminat pe rând pe David Goffin și Stefanos Tsitsipas, Jan-Lennard Struff a avut o prestație bună și în fața lui Rafael Nadal, însă ibericul s-a dovedit a fi prea puternic pentru neamțul clasat pe locul 51 mondial. Regele zgurii s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5, după o oră și 41 de minute de joc, și s-a calificat în semifinalele competiției de la Barcelona.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cu un joc agresiv la serviciu (a servit nouă ași, însă a făcut și cinci duble greșeli), Struff s-a ținut bine în fața lui Rafa, însă a clacat în cele mai importante momente ale meciului. Servind pentru tiebreak în ambele seturi, germanul nu a făcut față presiunii și i-a permis lui Nadal să obțină calificarea în semifinale.

Ultimul punct al partidei dintre Nadal și Struff:

În penultimul act, Rafael Nadal se va duela cu învingătorul duelului dintre Dominic Thiem (Austria, 5 ATP) și Guido Pella (Argentina, 28 ATP).

Rezultatele înregistrate în sferturi la Barcelona:

Daniil Medvedev (7) vs Nicolas Jarry 6-3, 6-4

Kei Nishikori (4) vs Roberto Carballes Baena 6-4, 7-5

Rafael Nadal (1) vs Jan-Lennard Struff 7-5, 7-5

Dominic Thiem (5) vs Guido Pella

"Barcelona Open Banc Sabadell" se dispută în perioada 22-28 aprilie 2018, pe zgură. Tabloul principal a avut la start 48 de jucători la simplu și 16 perechi la dublu. Competiția are premii totale în valoare de €2,746,455.