Judy Murray, mama tenismanului britanic Andy Murray, a afişat un ''optimism prudent'' privind posibilitatea ca fostul nr. 1 mondial, operat la şold, să revină pe teren în vara acestui an, relatează Reuters, conform Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Triplul câştigător de Grand Slam a declarat la Australian Open că durerile constante de la şold l-au dus la un pas de a renunţa la tenis, dar în luna martie, Murray a dezvăluit că nu mai resimte dureri după operaţia din luna ianuarie.

Murray a postat, la începutul lunii, pe Instagram, un clip video în care loveşte mingea la un perete, însoţit de mesajul ''Este un start''.

''Încă este prea devreme, aşa că va trebui să aşteptăm şi să vedem ce va fi. El este prudent optimist privind revenirea pe teren, la un anumit moment din această vară, a declarat Judy pentru presa britanică. I s-a spus să facă o muncă ce nu presupune impact, aşa că aleargă în jurul grădinii, lovind o minge de trei luni, dar a lovit mingea la perete dintr-o poziţie statică''.

Murray, 31 ani, speră să joace la Wimbledon, în proba de dublu, care i-ar permite să nu-şi forţeze şoldul. Dublul campion olimpic compară situaţia sa cu cea a lui Bob Bryan, faimos jucător de dublu, care a revenit pe teren la 5 luni şi jumătate după ce a suferit o intervenţie chirurgicală similară.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Andy Murray, primul contact cu mingea după operația la șold: "Este un start" - Marele obiectiv, participarea la Wimbledon