Jucătoarea spaniolă Carla Suarez Navarro, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 7-5, de compatrioata ei Lara Arruabarrena, locul 117 WTA, în primul tur al turneului de categorie WTA de la Istanbul, informează News.ro.

Mihaela Buzarnescu, in KindarenaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Arruabarrena s-a impus după un meci care a durat o oră şi 28 de minute şi va evolua în manşa următoare cu suedeza Rebecca Peterson, locul 65 WTA.

După eliminarea Carlei Suarez Navarro, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 2, este jucătoarea cel mai bine clasată rămasă în concurs.

Românca a învins-o, marţi, cu scorul de 6-4, 6-4, pe Julia Glusko din Israel, locul 129 WTA, prezentă pe tabloul principal ca lucky loser, calificându-se în optimile de finală ale turneului de categorie WTA International de la Istanbul.

În faza următoare, Buzărnescu va evolua cu rusoaica Margarita Gasparian, locul 72 WTA.

Competiția din Turcia (de categorie International) este dotată cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari, iar pe tabloul principal se vor afla la start 32 de jucătoare. Suprafața de joc este zgură, iar directorul turneului este Miraç Namli. Prima ediție a avut loc în 2005, iar câștigătoare a fost Venus Williams. În 2018, trofeul a fost cucerit de Pauline Parmentier.