Căpitanul nejucător al echipei Franţei, Julien Benneteau, a declarat că meciul dintre Caroline Garcia şi Simona Halep, din semifinala FedCup de la Rouen, a fost cel mai bun pe care l-a văzut în tenisul feminin, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost un foarte mare meci făcut de Carolina şi unul imens al lui Halep. Un meci de un nivel şi de o intenistate de clasă mondială, cu adevărat. Nu am pretenţia de a avea o experienţă excepţională în tenisul feminin, dar pentru mine este cel mai tare meci pe care l-am văzut. Toţi cei care spun că tenisul feminin nu este spectaculos sau nu este de un foarte mare nivel nu ştiu nimic despre sport. Au fost trei ore de intensitate, de emoţie şi de un nivel ridicat de joc, tactic, tehnic, fizic de asemenea, de calitate. Am fost impresionat. Sper că Garcia va putea continua la fel de-a lungul sezonului. Dacă ea va continua aşa, vom fi şi mai puternici cu Carolina în FedCup", a declarat Benneteau, potrivit lequipe.fr.

România a ratat calificarea în finala FedCup, după ce perechea Monica Niculescu/Simona Halep a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 5-7, 6-3, 6-4, de cuplul Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. Franţa s-a impus în faţa României, cu scorul de 3-2, în semifinalele FedCup.

După meciurile de simplu, România şi Franţa au fost la egalitate, scor 2-2, în semifinalele FedCup.

Irina Begu, locul 83 WTA, a fost învinsă, duminică, la Rouen, cu scorul de 6-3, 2-6, 6-2, de Pauline Parmentier, locul 53 WTA.

Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, tot duminică, cu scorul de 6-7 (6), 6-3, 6-4, pe Caroline Garcia, locul 21 WTA.

În primul meci al zilei de sâmbătă, Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe Kristina Mladenovic, numărul 66 mondial. Apoi, Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de Caroline Garcia, locul 21 WTA, în al doilea meci al semifinalei FedCup Franţa - România de la Rouen.

În urma acestui eşec, România va rămâne în Grupa Mondială I şi va juca anul viitor în sferturile de finală.

Franţa va evolua, în deplasare, la 9 şi 10 noiembrie, în finala FedCup, cu Australia, care a învins Belarusul cu 3-2.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO FedCup: România, eliminată dramatic de Franța / Simona Halep și Monica Niculescu au luptat incredibil, dar au cedat în decisiv

IMAGINEA ZILEI Un sfârșit e un început - Irina Begu, în lacrimi la conferința de presă​

Monica Niculescu: "Ne dorim să câștigăm acea cupă și nu o să ne dăm bătuți"

Irina Begu, în lacrimi după eliminarea din FedCup: "Îi mulțumim Simonei pentru dăruirea ei"

Caroline Garcia: "Putem fi mândre de noi"; Mladenovic: "Simona și Monica au fost incredibile, iar fanii români la fel"

Concluziile lui Florin Segărceanu după ratarea finalei de FedCup: "A fost un vis frumos pentru noi, nu s-a terminat. Nu îmi reproșez nicio decizie"