​Ziua de vineri a fost una încărcată de evenimente la Rouen, cu toate că nu am avut meciuri oficiale. S-a zâmbit mult, am avut parte de tragerea la sorți, s-au schimbat păreri, au fost antrenamente intense. Simona Halep (că doar ea este principala noastră speranță) a părut în formă din punct de vedere fizic, în timp ce Monica Niculescu a fost din nou responsabilă cu buna dispoziție și cu încurajările. Liniștea și-a trăit ultimele ore, la Rouen urmând să înceapă în urma căreia va fi stabilită una dintre finalistele FedCup: România sau Franța.

Kristina Mladenovic si Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Buzărnescu la noi, Mladenovic la ei

Ziua de tenis a început devreme, cu primele antrenamente de la ora 09:00 (ora 10:00 în România), Monica Niculescu și Raluca Olaru fiind protagoniste. Au urmat Kristina Mladenovic și Caroline Garcia, iar la puțin timp a venit și confirmarea din partea lui Julien Benneteau: cele două vor reprezenta Franța în meciurile de simplu de sâmbătă. Dacă în cazul lui Garcia lucrurile erau clare (este racheta numărul unu), Mladenovic a fost o mutare menită să surprindă echipa noastră. Motivația lui Benneteau: dacă există o jucătoare care poate să o învingă pe Halep, aceasta este Kiki (rămâne de văzut).

În ceea ce privește titularele noastre, s-a tot vorbit în această săptămână despre faptul că totuși Mihaela Buzărnescu va fi a doua rachetă - lucru care s-a adeverit până la urmă.

Irina Begu poate fi o variantă pentru meciurile de simplu de duminică, însă este luată serios în considerare pentru dublul cu Monica Niculescu (cel care a adus victoria cu Cehia de la Ostrava).

Simona, on fire - Antrenament condus de Daniel Dobre

Simona Halep a plecat mai devreme de la conferința de presă pentru că avea antrenament. Numărul doi mondial a avut parte de o sesiune intensă, Vasile Antonescu reușind să o alerge destul de bine pe Halep. De precizat că Florin Segărceanu nu a avut niciun rol la acest antrenament, el fiind condus cap-coadă de Daniel Dobre (cel care o pregătește pe Simona și în circuitul WTA).

Publicul va juca un rol important

Au existat multe zvonuri în ceea ce privește numărul suporterilor români care vor fi prezenți în Kindarena, vorbindu-se la început despre 1000, apoi 1500, iar la final despre 2000 de oameni. Rămâne de văzut dacă sâmbătă va fi aproape de marea albastră pe care o vom vedea cu siguranță în micuța arenă din Rouen.

La ce să ne așteptăm, idei pe scurt

  • Simona Halep va deschide balul și este bine (cel puțin din punctul meu de vedere) că va juca prima. Este jucătoarea noastră principală, iar o eventuală victorie i-ar putea da un plus din punct de vedere moral Mihaelei Buzărnescu. Simona este capabilă să gestioneze altfel presiunea, iar meciul de debut este întotdeauna unul cu o încărcătură aparte. Halep are de partea ei rezultatele foarte bune de pe zgură și în memorie victoria în fața lui Kiki din finala de la Madrid din 2017.
  • Cu evoluții nu tocmai covingătoare în ultima perioadă, Kiki va încerca să se hrănească din încurajările publicului, lucru la care se pricepe de minune. Mladenovic are (așa cum a spus și Benneteau) tenisul necesar pentru a o învinge pe Simona, însă nu știu dacă în această perioadă a carierei. Trece printr-un moment al regăsirii, ea punându-și mari speranțe în colaborarea cu Sascha Bajin.
  • Despre Mihaela putem spune că are nevoie ca de aer de o victorie mare, care să-i readucă moralul pe linia de plutire. S-a pregătit foarte bine în ultima perioadă și pare hotărâtă să aducă și ea un punct României. Nu va fi deloc ușor, Caroline Garcia fiind o jucătoare puternică, cu un joc solid de pe baseline și cu o apărare care uneori duce la exasperarea adversarelor. Buzărnescu trebuie să încerce pe cât posibil să dicteze ritmul și să deschidă cât mai bine terenul cu al său forehand.
  • Publicul. Cu toate că meciul nu se va juca în tribune, este clar că publicul va avea rolul său important. Ar fi bine ca să ocupe cât mai multe locuri în Kindarena, pentru că știm clar că va fi agresiv și va juca până la limita regulamentului (și uneori poate chiar și dincolo).

Se vor disputa sâmbătă:

De la ora 15:00

Kristina Mladenovic - Simona Halep

Caroline Garcia - Mihaela Buzărnescu

Vor avea loc duminică:

De la ora 14:00

Caroline Garcia - Simona Halep

Kristina Mladenovic - Mihaela Buzărnescu

Caroline Garcia / Kristina Mladenovic - Irina Begu / Monica Niculescu

Meciuri directe:

Simona Halep:

Simona Halep vs Kristina Mladenovic 2-3

Simona Halep vs Caroline Garcia 5-1

Mihaela Buzărnescu:

Mihaela Buzărnescu vs Kristina Mladenovic 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Caroline Garcia 0-0

Meciurile partidei din 1976:

Florența Mihai - Natalie Fuchs 7-6, 6-2

Virginia Ruzici - Gail Lovera Benedetti 6-2, 6-1

Florența Mihai/Virgia Ruzici - Rosy Darmon/Gail Lovera Benedetti 6-3, 2-6, 6-1