​La Rouen se va juca pe zgură indoor (în sală), iar despre suprafața de joc s-a tot discutat în această săptămână. Părerile au fost împărțite, iar media dă următorul rezultat: este undeva între Roland Garros și Madrid. Simona s-a descurcat destul de bine pe ambele (două finale și un trofeu la Paris - două titluri în capitala Spaniei) așa că sunt motive să fim optimiști măcar în ceea ce o privește. Franța vs România din semifinalele FedCup se va disputa în zilele de 20 și 21 aprilie, confruntările fiind LiveText pe HotNews.ro. De asemenea, vom veni în timp real și cu cronici de la fața locului.

Mingea de joc de la Rouen - Roland Garros 2019Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

După părerea Simonei Halep, zgura din Kindarena nu prea are mare legătură cu ceea ce se găsește în complexul de la Roland Garros, fiind mai aproape de suprafața roșie de la Madrid. Adrian Cruciat (antrenor al Mihaelei Buzărnescu) este de părere că zgura din Rouen aduce mult cu cea de la Paris.

Pentru unii mai dură, pentru alții mai lentă, după preferințe. Indiferent de opinii, Simona Halep este mare favorită să-și câștige meciurile și să aducă două puncte de aur României. Sâmbătă și duminică vom afla pentru cine a fost mai bună suprafața de joc din Rouen.

Un lucru e sigur, se va juca cu mingile oficiale de la Roland Garros (n.r. Babolat), acestea fiind inscripționate deja cu "Roland Garros 2019".

Dacă facem din nou referire la atmosferă, atunci să fiți siguri că va fi una explozivă, cunoscut fiind faptul că suporterii francezi se pricep de minune la a pune presiune pe adversari (ne aducem aminte de un meci pierdut de Muguruza cu Mladenovic la Roland Garros, atunci când iberica a izbucnit în lacrimi la conferința de presă de după eliminare - era campioana en-titre).

Tribunele sunt aproape de teren, acustica este impecabilă (te poți auzi dintr-o parte în alta lejer fără să ridici neapărat prea mult tonul), vom avea toate ingredientele pentru o atmosferă pro Garcia, Cornet, Mladenovic și compania.

Galeria României va fi și ea una importantă, Emil Boc și ai lui urmând să fie prezenți la ora disputării partidelor în Kindarena.