Julien Benneteau, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a Franţei, a declarat miercuri că România pleacă din postura de uşoară favorită în semifinala programată la Rouen în zilele de 20 şi 21 aprilie, în special datorită Simonei Halep, numărul doi mondial, relatează L'Equipe, conform Agerpres.

Julien BenneteauFoto: fedcup.com

''Punctul forte ale României este, inevitabil, Simona Halep. Fiind numărul doi mondial şi câştigătoare de Grand Slam, ea dovedeşte cât de puternică este şi de favorită. Dar nu trebuie să ne concentrăm doar pe Halep, mai există şi alte jucătoare foarte bune, foarte bine clasate la simplu, ca Buzărnescu şi Begu. La noi, forţa noastră este că avem multe opţiuni, atât la simplu, cât şi la dublu. Faptul că toate fetele sunt într-o formă bună este un lucru bun pentru mine. Suntem puţin outsideri în această întâlnire, deoarece avem în faţă o fată aşa de puternică precum Simona Halep, dar vom încerca să dăm maximum şi să fim competitivi în acest weekend'', a declarat Benneteau la conferinţa de presă de miercuri.

Benneteau a explicat că zgura indoor este diferită de zgura în aer liber şi jucătoarele franceze au excelat în condiţii de sală, chiar dacă Simona Halep este regina acestui tip de suprafaţă.

''Aici avem o zgură indoor, care este diferită de zgura exterioară. Halep joacă bine oriunde. Da, ea a câştigat Roland Garros, dar ea a făcut de asemenea semifinale şi finale pe hard în turneele de Grand Slam. Ea este capabilă să fie puternică peste tot. Dar eu am fete care au jucat bine pe zgura indoor. Particularitatea circuitului feminin face să existe la Stuttgart un turneu pe zgură în sală şi sunt jucătoare franceze care jucat bine acolo, în condiţii aproape similare. În partidele de simplu mai ales, mă concentrez pe echipa mea şi nu mă preocupă echipa României. Suprafaţa îmi permite de asemenea mai multe opţiuni. Fetele sunt foarte apropiate ca valoare şi există mulţi parametri de care trebuie să ţin cont. Fetele au convenit că este cea mai bună suprafaţă şi cred că vor avea dreptate. Vom vedea, doar rezultatul ne va spune'', a adăugat Benneteau.

Căpitanul Franţei a descris-o pe Simona Halep ca fiind o ''jucătoarea foarte completă. Are puţine puncte slabe şi defecte tehnice. Serviciul ei, lovitura de dreapta, reverul, face totul curat. Pe teren este o luptătoare uriaşă. Acoperă bine terenul şi este una dintre cele mai bune jucătoare din punct de vedere fizic din circuit. Face puţine cadouri. Din fericire există şi unele defecte. Trebuie s-o duci în situaţii în care nu se simte bine. Acesta va fi rolul meu, al staff-ului şi al jucătoarelor care vor juca împotriva ei''.

Benneteau a adăugat că toate jucătoarele franceze au intrat în ritm, se acomodează tot mai bine cu zgura şi arată o formă bună pe această suprafaţă: ''Pentru moment, nu am de ce să mă plâng, toate sunt în formă''.

Alize Cornet are ceva probleme la muşchii aductori, care au forţat-o să abandoneze de două ori după turneul de la Miami.

''Totul merge bine pentru Alize, conform programului pe care i l-am fixat acum 10 zile. În fiecare zi, ea creşte în forţă. Deci pentru moment, totul străluceşte'', a adăugat Benneteau.

România şi Franţa se vor înfrunta pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen, în Kindarena, în semifinalele Fed Cup. Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

Cine este Franța

Franța se află de cinci ani consecutivi în Grupa Mondială din Fed Cup, competiție pe care a câștigat-o de două ori: în 1997 și 2003. De asemenea, franțuzoaicele au mai ajuns în finală în 2004, 2005 și 2016.

La ediția de anul trecut, viitoarea adversară a României a fost eliminată în semifinale de SUA, scor 3-2. Din echipa care a evoluat în 2018 în penultimul act al competiției au făcut parte Kristina Mladenovic, Pauline Parmentier și Amandine Hesse.

Debutul în FedCup: 1963

Meciuri jucate în FedCup: 151 (92 victorii - 59 înfrângeri)

Ani în Grupa Mondială: 39 (45 victorii - 35 înfrângeri)

Echipa României:

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, le-a convocat pe Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA), Irina Begu (83 WTA), Monica Niculescu (132 WTA) şi Raluca Olaru (34 WTA la dublu).

Echipa Franţei:

Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet, Fiona Ferro şi Pauline Parmentier.

Meciul Franţa vs România va avea loc în Le Kindarena (Le palais des sports de Rouen), o sală cu o capacitate de 5.234 de locuri. A fost inaugurată pe 8 septembrie 2012 și a costat 52,4 milioane de euro.

Meciuri directe:

După perioada mai puțin fastă pe care o traversează după accidentarea suferită în vara anului trecut, Mihaela Buzărnescu ar putea să-și piardă locul de titulară, Florin Segărceanu putând merge pe mâna Irinei Begu. Mai jos puteți vedea cum stau fetele noastre la meciurile directe cu posibilele adversare de pe 20 și 21 aprilie.

Simona Halep:

Simona Halep vs Caroline Garcia 5-1

Simona Halep vs Kristina Mladenovic 2-3

Simona Halep vs Pauline Parmentier 0-1 (s-au duelat în 2009)

Simona Halep vs Alize Cornet 1-3

Mihaela Buzărnescu:

Mihaela Buzărnescu vs Alize Corner 1-1

Mihaela Buzărnescu vs Pauline Parmentier 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Kristina Mladenovic 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Caroline Garcia 0-0

Irina Begu:

Irina Begu vs Caroline Garcia 2-4

Irina Begu vs Kristina Mladenovic 0-0

Irina Begu vs Pauline Parmentier 3-3

Irina Begu vs Alize Cornet 2-0.

România a învins Cehia, la Ostrava, cu scorul de 3-2, obţinând biletele pentru semifinalele FedCup, fază în care Simona Halep şi coechipierele ei vor da piept cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia, cu 3-0, la Liege.