Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, mizează pe două victorii obţinute de Simona Halep în întâlnirea cu Franţa din semifinalele FedCup (20, 21 aprilie, la Rouen). Alegerea jucătoarei numărul 2 îi creează probleme lui Segărceanu, nevoit să aleagă între Mihaela Buzărnescu şi Irina Begu, transmite News.ro.

Florin SegarceanuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Meciurile confruntării dintre Franța și România vor fi LiveText pe HotNews.ro în zilele de 20 și 21 aprilie 2019.

Ce spune Florin Segărceanu

"A fost o perioadă lungă (n.r. - de la meciul cu Cehia), dar care a trecut, cred că ultimele săptămâni au trecut foarte repede. Am aşteptat foarte mult să vedem evoluţia fetelor, a contat foarte mult pregătirea acestui meci.

Ne gândim la mai multe variante pentru jucătoarea numărul 2 de simplu. Sunt fericit pentru că nu există nicio problemă de sănătate în echipă, chiar dacă au fost mici accidentări, toată lumea este ok, s-a antrenat bine în utlima săptămână şi aşteptăm să ajungem în Franţa, să vedem suprafaţa de acolo.

Am văzut deja nişte filmuleţe, probabil că o să fie o zgură mai rapidă, gen Roland Garros şi sper să începem bine programul de acomodare acolo. Diferenţa ar trebui să fie făcută în favoarea noastră, pentru că o avem pe Simona.

Este o diferenţă mare, avem o jucătoare senzaţională, numărul 2 în lume, acum, dar cu o experienţă bogată şi în momentul în care ai o jucătoare pe care te bazezi şi ştii că în proporţie de 90% îţi câştigă două meciuri, viaţa este mai uşoară. Dar ne trebuie şi al treilea punct. Eu cred că e un avantaj că jucăm pe zgură, pentru că eu zic că toate jucătoarele, poate mai puţin Monica Niculescu, se descurcă foarte bine pe zgură şi la fel cred că Garcia ar juca mai bine pe suprafaţă rapidă", a declarat Florin Segărceanu, la plecarea în Franţa.

Simona Halep, la plecarea în Franța: "Suntem jucătoare puternice, suntem într-o formă bună"

Părerea Monicăi Niculescu

"Emoţiile sunt mari, mi se pare că a trecut foarte rapid de la ultimul meci, cu Cehia. Abia ne-am bucurat şi acum trebuie iar să o luăm din loc. Abia aştept să ajungema colo, să văd cum sunt condiţiile, ne-am antrenat bine, suntem sănătoase, avem încerdere şi sperăm să facem o treabă frumoasă. Eu zic că suntem în formă. Asta-mi place la echipa României, că avem foarte multe variante.

Aş putea să joc şi cu Simona (n.r. - la dublu), şi cu Irina, şi cu Buzărnescu, cu oricine, şi cu Raluca, bineînţeles. În plus şi Irina ar putea să joace cu Simona, variante sunt şi eu zic că de aceea suntem în semifinale. Publicul francez este destul de gălăgios, destul de... nu aş vrea să spun agresiv, dar sunt destul de agresivi. Am jucat de multe ori în Franţa, împotriva lui Parmentier de foarte multe ori şi mi se pare că sunt destul de gălăgioşi şi va fi foarte dificil. Şi cu Cehia am crezut că sunt foarte gălăgioşi, dar a fost ok, mie mi-a plăcut. Cred că suporterii aceia care au venit în număr mare de la Cluj au făcut diferenţa. Nu am simţit că jucăm în deplasare şi a fost grozav. Şi acum sperăm să fie al fel, în Franţa.

Am avut rezultate destul de bune anul acesta, şi eu şi echipa. Simona a jucat foarte, foarte bine, a jucat de multe ori cu aceste franţuzoaice şi eu am jucat, le ştim foarte bine, cred că zgura este atuul, dar vom vedea. Mie îmi place foarte mult să joc pe hard, dar este zgură în sală şi cred că nu este foarte rău acest lucru. Aş vrea să câştigăm cât de repedese poate, dar dacă se face 2-2, noi suntem pregătite. Au fost emoţii foarte, foarte mari data trecută şi nu a fost uşor, am câştigat cu 6-4 în decisiv. Îmi doresc foarte mult să câştigăm din simpluri dacă se poate şi eu cred că se poate. Va fi diferit, va fi la fel de dificilă ca întâlnirea precum cea cu Cehia. Nu va fi uşor, pentru că jucăm în deplasrae, altele sunt condiţiile", a declarat Niculescu, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Irina Begu: "Suntem o echipă unită, solidă"

"Suntem o echipă solidă şi puternică, unită. Avem şansele noastre şi sperăm să le luăm. O să dau tot ce e mai bun şi sper să câştigăm şi această întâlnire. Nu cred că este o schimbare în echipa de dublu. A fost schimbat numărul 5, vine acum Raluca, dar decizia se va lua în ziua de vineri. Deacamdată, nu se ştie cine va juca, echipele se pot schimba chiar şi în ziua meciului, vom vedea în funcţie de scor. Unitatea noastră este atuul, faptul că am fost întotdeauna unite şi ne-am motivat una pe celalaltă, asta cred că a contat cel mai mult, parcursul nostru de la Budapesta în 2014, de când ne-am calificat, asta ne-a ţinut acolo.

Vor fi şi foarte mulţi români, aşa că sunt sigură că nu vom simţi presiunea publicului francez. Zgura este un avantaj, este suprafaţa noastră favorită, dar şi ele joacă bine pe zgură. Va fi un meci foarte greu, dar noi sperăm să-l câştigăm. E greu de comparat Franţa cu Cehia, de fiecare dată a contat foarte mult cine a fost mai în formă, cine s-a simţit mai bine în ziua meciului, dar dacă joci în deplasare este mult mai greu pentru că ai susţinerea publicului şi asta avantajează echipele gazdă. Dar noi ne vom face treaba, nu contează impoitriva cui jucăm, sperăm să fim apte şi la fel de încrezătoare ca până acum", a declarat Begu, la aeroportul Otopeni.

Cine este Franța

Franța se află de cinci ani consecutivi în Grupa Mondială din Fed Cup, competiție pe care a câștigat-o de două ori: în 1997 și 2003. De asemenea, franțuzoaicele au mai ajuns în finală în 2004, 2005 și 2016.

La ediția de anul trecut, viitoarea adversară a României a fost eliminată în semifinale de SUA, scor 3-2. Din echipa care a evoluat în 2018 în penultimul act al competiției au făcut parte Kristina Mladenovic, Pauline Parmentier și Amandine Hesse.

Debutul în FedCup: 1963

Meciuri jucate în FedCup: 151 (92 victorii - 59 înfrângeri)

Ani în Grupa Mondială: 39 (45 victorii - 35 înfrângeri)

Echipa României:

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, le-a convocat pe Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA), Irina Begu (83 WTA), Monica Niculescu (132 WTA) şi Raluca Olaru (34 WTA la dublu).

Echipa Franţei:

Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet, Fiona Ferro şi Pauline Parmentier.

Meciul Franţa vs România va avea loc în Le Kindarena (Le palais des sports de Rouen), o sală cu o capacitate de 5.234 de locuri. A fost inaugurată pe 8 septembrie 2012 și a costat 52,4 milioane de euro.

Meciuri directe:

După perioada mai puțin fastă pe care o traversează după accidentarea suferită în vara anului trecut, Mihaela Buzărnescu ar putea să-și piardă locul de titulară, Florin Segărceanu putând merge pe mâna Irinei Begu. Mai jos puteți vedea cum stau fetele noastre la meciurile directe cu posibilele adversare de pe 20 și 21 aprilie.

Simona Halep:

Simona Halep vs Caroline Garcia 5-1

Simona Halep vs Kristina Mladenovic 2-3

Simona Halep vs Pauline Parmentier 0-1 (s-au duelat în 2009)

Simona Halep vs Alize Cornet 1-3

Mihaela Buzărnescu:

Mihaela Buzărnescu vs Alize Corner 1-1

Mihaela Buzărnescu vs Pauline Parmentier 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Kristina Mladenovic 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Caroline Garcia 0-0

Irina Begu:

Irina Begu vs Caroline Garcia 2-4

Irina Begu vs Kristina Mladenovic 0-0

Irina Begu vs Pauline Parmentier 3-3

Irina Begu vs Alize Cornet 2-0.

România a învins Cehia, la Ostrava, cu scorul de 3-2, obţinând biletele pentru semifinalele FedCup, fază în care Simona Halep şi coechipierele ei vor da piept cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia, cu 3-0, la Liege