​Liderul echipei României, Simona Halep, a declarat, luni, la plecarea spre Franţa, că jucătoarele române sunt puternice şi în formă înaintea întâlnirii din semifinalele FedCup (20, 21 aprilie, Rouen), transmite News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu este mai dificil pe hârtie, pentru că Cehia a fost campioană în şase ani din opt, dar meciul cu Franţa va fi greu cu siguranţă. Jucăm contra Franţei şi publicul va fi cu Franţa, e normal. Ştiu că este un public foarte gălăgios în sensul bun, fac o galerie foarte, foarte puternică, dar trebuie să ne luăm energia de la suporterii noştri, de la echipa noastră şi de la apropiaţii noştri care vin să ne susţină. Nu ne dorim să ajungem la meciul de dublu, ne dorim să câştigăm la simplu că să nu creăm emoţii, orice meci este important şi, dacă vom ajunge la dublu, fetele sunt destul de puternice ca să câştige meciul.

Suntem jucătoare puterncie, suntem într-o formă bună, consider acest lucru, atmosfera este un lucru important în echipă şi cred că şi publicul care o să ne susţină reprezintă un atu şi vreau să le mulţumesc pentru acest lucru. Şi ele au avut rezultate foarte bune pe zgură, eu am avut rezultat maxim, fiind câştigătoare la Roland Garros anul trecut, dar fiecare meci este diferit. Iar zgura în sală este un pic altfel. Am înţeles că este asemănătoare suprafaţa cu cea de la Roland Garros. M-am anternat toată perioada la Stejarii Country Club şi a fost o perioadă foarte bună, prin care cred eu că am ajuns la un nivel destul de ridicat pe zgură, deoacamdată.

Vedem, fiecare meci este dificil şi fiecare partidă este cu foarte mare încărcătură emoţională. În general nu îmi e teamă de nicio jcuătoare, încerc să mă autodepăşeşsc de fiecare dată, încerc să mă concentrez pe mine, pe ceea ce trebuie să joc şi după aceea rezultatul vine de la sine. Toate jucătoarele franceze au un stil dificil, un stil diferit, nu poţi să o compari pe Garcia cu Cornet sau cu Mlandenovic. Toate sunt dificile şi la nivelul acesta fiecare meci este greu", a declarat Halep, la plecarea spre Franţa.

Cine este Franța

Franța se află de cinci ani consecutivi în Grupa Mondială din Fed Cup, competiție pe care a câștigat-o de două ori: în 1997 și 2003. De asemenea, franțuzoaicele au mai ajuns în finală în 2004, 2005 și 2016.

La ediția de anul trecut, viitoarea adversară a României a fost eliminată în semifinale de SUA, scor 3-2. Din echipa care a evoluat în 2018 în penultimul act al competiției au făcut parte Kristina Mladenovic, Pauline Parmentier și Amandine Hesse.

Debutul în FedCup: 1963

Meciuri jucate în FedCup: 151 (92 victorii - 59 înfrângeri)

Ani în Grupa Mondială: 39 (45 victorii - 35 înfrângeri)

Echipa României:

Căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, le-a convocat pe Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (30 WTA), Irina Begu (83 WTA), Monica Niculescu (132 WTA) şi Raluca Olaru (34 WTA la dublu).

Echipa Franţei:

Caroline Garcia, Kristina Mladenovic, Alize Cornet, Fiona Ferro şi Pauline Parmentier.

Meciul Franţa vs România va avea loc în Le Kindarena (Le palais des sports de Rouen), o sală cu o capacitate de 5.234 de locuri. A fost inaugurată pe 8 septembrie 2012 și a costat 52,4 milioane de euro.

Meciuri directe:

După perioada mai puțin fastă pe care o traversează după accidentarea suferită în vara anului trecut, Mihaela Buzărnescu ar putea să-și piardă locul de titulară, Florin Segărceanu putând merge pe mâna Irinei Begu. Mai jos puteți vedea cum stau fetele noastre la meciurile directe cu posibilele adversare de pe 20 și 21 aprilie.

Simona Halep:

Simona Halep vs Caroline Garcia 5-1

Simona Halep vs Kristina Mladenovic 2-3

Simona Halep vs Pauline Parmentier 0-1 (s-au duelat în 2009)

Simona Halep vs Alize Cornet 1-3

Mihaela Buzărnescu:

Mihaela Buzărnescu vs Alize Corner 1-1

Mihaela Buzărnescu vs Pauline Parmentier 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Kristina Mladenovic 0-0

Mihaela Buzărnescu vs Caroline Garcia 0-0

Irina Begu:

Irina Begu vs Caroline Garcia 2-4

Irina Begu vs Kristina Mladenovic 0-0

Irina Begu vs Pauline Parmentier 3-3

Irina Begu vs Alize Cornet 2-0.

România a învins Cehia, la Ostrava, cu scorul de 3-2, obţinând biletele pentru semifinalele FedCup, fază în care Simona Halep şi coechipierele ei vor da piept cu Franţa, care a trecut în sferturi de Belgia, cu 3-0, la Liege.