Amanda Anisimova (76 WTA), favorita numărul șase, și Astra Sharma (138 WTA) vor fi adversare în finala turneului International de la Bogota. În vârstă de 17 ani, Anisimova va disputa a doua finală WTA a carierei, în timp ce australianca de 23 de ani se află la prima prezență în ultimul act al unui turneu WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

În semifinale, Anisimova a trecut de brazilianca Beatriz Haddad Maia (165 WTA), scor 4-6, 7-6(2), 6-2, după două ore și 34 de minute de joc. Tânăra americancă va disputa a doua sa finală WTA la simplu, după cea de anul trecut de la Hiroshima (învinsă de Su-Wei Hsieh, scor 6-2, 6-2).

Astra Sharma a avut nevoie de o oră și șase minute pentru a obține calificarea în prima sa finală WTA. Australianca a eliminat-o pe spaniola Lara Arruabarrena-Vecino (106 WTA), cap de serie 11 și câștigătoare la Bogota în 2012, scor 7-5, 6-1.

"Sunt atât de încântată să fiu în prima mea finală, mă bucur foarte mult că am jucat atât de bine în această săptămână. Îmi place Bogota, evident, s-a jucat foarte bine în această săptămână. Nu-mi vine să cred că sunt în finală aici, e ireal", a spus Astra Sharma după victoria din semifinale.

Finala dintre Amanda Anisimova și Astra Sharma va avea loc duminică, de la ora 19:00.

Turneul de la Bogota (Columbia) este dotat cu premii totale în valoare de 250,000 de dolari și face parte din categoria ”International”. Se dispută în perioada 8-14 aprilie 2019. Directorul turneului este Jhan Fontalvo, iar disputele au loc pe zgură. Ediția din 2018 a fost câștigată de Anna Karolina Schmiedlova.

Rezumatele semifinalelor de la Bogota: