Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, vineri, că turneul feminin BRD Bucharest Open, despre care existau informaţii că proprietarul îl va muta la Budapesta, se va disputa în proporţie de 95% tot la Bucureşti, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a explicat că în acest moment mai este nevoie doar ca Federaţia Română de Tenis să ajungă la un acord cu proprietarul turneului WTA, maghiarul Jeno Marky.

"Am avut o întâlnire cu conducerea WTA, cred că acum două săptămâni, în care am prezentat toate aspectele situaţiei din România. Adică tot ce s-a întâmplat în ultimii 5 ani cu acest turneu la Bucureşti, pentru că noi chiar am primit un premiu din partea WTA pentru modul în care l-am organizat. Acum le-am transmis toate lucrurile legate de public, de numărul de sportive din România prezente pe tablou, de necesitatea unui turneu în România. Dânşii au înţeles şi se pare că de la 5% şanse, am ajuns la 95% şanse de a organiza anul acesta turneul la Bucureşti. Rămâne să cădem de acord cu proprietarul turneului şi să facem un contract. Nu va fi uşor, vom alerga după finanţare", a spus Cosac.

Turneul feminin de tenis BRD Bucharest Open, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, s-a desfăşurat începând cu anul 2014 la Arenele BNR din Capitală, competiţia fiind închiriată de Federaţia Română de Tenis de la maghiarul Jeno Marky, proprietarul licenţei. Contractul dintre Marky şi FRT s-a desfăşurat pe o perioadă de cinci ani, ultima ediţie având loc în 2018 conform înţelegerii iniţiale.

Municipiul Bucureşti a pierdut în 2017 şi turneul masculin de tenis BRD Năstase Ţiriac Trophy, acesta fiind mutat la Budapesta. Proprietarul turneului masculin, Ion Ţiriac, a anunţat că motivul este legat de faptul că Arenele BNR nu mai corespund cerinţelor ATP, Terenul Central fiind închis. În 2016, la ultima ediţie a turneului la Bucureşti, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu avea avizul ISU de funcţionare, meciurile disputându-se doar pe terenurile secundare.