​Marele campion elvețian Roger Federer a mai doborât un record în această săptămână, devenind jucătorul care a stat cel mai mult în top 10 ATP, cu un total 1.020 de săptămâni. Până acum, recordul era deținut de americanul Andre Agassi, cu 1.019 săptămâni, transmite Mediafax.

Roger FedererFoto: atp/ twitter

Chiar dacă momentan jucătorul de tenis elvețian nu concurează la niciun turneu, Roger Federer a reușit să mai doboare un record.

Elvețianul este deja jucătorul de tenis cu cele mai multe titluri de Grand Slam din istorie, respectiv 20. El a ajuns în nu mai puțin de 30 de finale de turnee Grand Slam, a fost numărul unu mondial timp de 310 săptămâni și are cele mai multe titluri câștigate la prestigiosul turneu de la Wimbledon (8, ultimul succes datează din 2017).

La 37 de ani, elvețianul continuă însă să doboare recorduri. Din această săptămână, Roger Federer a devenit jucătorul care a stat cel mai mult timp în top 10 ATP, ajungând la un total de 1.020 de săptămâni, depășindu-l astfel pe marele campion Andre Agassi, care are 1.019 săptămâni.

În plus, elvețianul a trecut recent de borna celor o sută de trofee ATP câștigate, recordul în materie fiind deținut de Jimmy Connors, cu 109 de titluri ATP.