Perechea formată din Irina Bara și Gabriela Ruse a părăsit competiția de la Bogota, după ce a pierdut în sferturi, scor 6-2, 7-5, în fața echipei Hayley Carter/Ena Shibahara (SUA). Meciul a durat o oră.

Elena Gabriela RuseFoto: BRD Bucharest Open/ facebook

După un prim set pierdut categoric, Bara și Ruse au avut 4-2 în setul secund, însă și-au pierdut de trei ori consecutiv serviciul (au servit pentru set decisiv la 5-4) și au fost învinse cu 7-5.

Pentru prezența în această etapă a competiției, Irina și Gabriela vor primi 60 de puncte în clasamentul WTA de dublu și 1.820 de dolari.

Tot în sferturi la dublu, Ana Bogdan și Sachia Vickery (România/SUA) se vor duela cu echipa cap de serie numărul 4, Monique Adamczak/Jessica Moore (Australia), care cu patru zile în urmă trecea în semifinalele competiției de la Monterrey de Ana Bogdan și Gabriela Ruse.

Turneul de la Bogota (Columbia) este dotat cu premii totale în valoare de 250,000 de dolari și face parte din categoria ”International”. Se dispută în perioada 8-14 aprilie 2019. Directorul turneului este Jhan Fontalvo, iar disputele au loc pe zgură.