​Turneul de tenis feminin rămâne la Bucureşti şi în 2019, după ce federaţia de tenis din Ungaria a blocat mutarea, deşi proprietarul licenţei, Jeno Marky, semnase un acord cu guvernul maghiar, informează Mediafax.

Arenele BNR, teren secundarFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Turneul WTA de la Bucureşti a debutat în 2014. De atunci, la Arenele BNR au triumfat Simona Halep (2014, 2016), Karolina Schmiedlova (2015), Irina Begu (2017) şi Anastasija Sevastova (2018).

"Din păcate, Federaţia de Tenis din Ungaria a fost informată de conducerea WTA că nu l-a autorizat pe Jeno Marky să fie organizatorul unui turneu de tenis în Ungaria în 2019", a anuntat federaţia maghiară de tenis într-un comunicat preluat de Nemzeti Sport.

Oficialii federaţiei din Ungaria susţin că de vină pentru situaţie e chiar Jeno Marky, deţinătorul licenţei turneului: "Jeno Marky trebuia să ştie că aprobarea WTA era puţin probabilă din cauza procedurilor, însă el a asigurat Guvernul că nu sunt probleme şi a anunţat că turneul va avea loc la Budapesta din 2019.

Decizia luată de WTA pune, de asemenea, jucătorii de tenis într-o poziţie neplăcută, deoarece s-au pregătit de un turneu ce nu va mai avea loc", a transmis federaţia de tenis din Ungaria.

În replică, Jeno Marky dă vina pe pe federaţie, care l-ar fi sabotat. Motivul ar fi acela că cei care conduc destinele tenisului din Ungaria doresc să organizeze un turneu în regim propriu. Deţinătorul licenţei a mai adăugat că federaţia a dat “distrus intenţiile Guvernului”.

Mutarea care nu va mai avea loc, de la Bucureşti la Budapesta, poate avea legătură şi cu conflictul deschis dintre federaţia de tenis şi Guvernul maghiar. Prim-ministrul Viktor Orban a investit masiv în ultimii ani în sport, iar tenisul a primit finanţări mari pentru a avea performanţe. În schimb, sunt suspiciuni că oficiali ai federaţiei au delapidat sume importante, fiind deschise trei anchete.