​România a trecut în avantaj în confruntarea cu Zimbabwe, din cadrul turului I al Grupei a II-a, zona Europa/Africa a Cupei Davis, scor 2-1. Echipa formată din Horia Tecău și Florin Mergea s-a impus fără probleme în fața fraților Benjamin/Courtney John Lock (259/680 ATP la dublu), scor 6-1, 6-4.

Florin Mergea si Horia TecauFoto: FRT / AGO Vision

"Tricolorii" au avut nevoie de o oră și trei minute pentru a trece de echipa din Zimbabwe.

Rezultatele înregistrate până acum:

Marius Copil vs Benjamin Lock 4-6, 5-7

Dragoș Dima vs Takanyi Garanganga 6-3, 6-3

Horia Tecău/Florin Mergea vs Benjamin Lock/Courtney John Lock 6-1, 6-4

Mai au loc sâmbătă, de la ora 13:30

Marius Copil vs Takanyi Garanganga

Dragoș Dima vs Benjamin Lock.

România vs Zimbabwe se dispută în perioada 5-6 aprilie 2019, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, suprafața de joc fiind hard. Meciurile se joacă după sistemul cel mai bun din trei seturi.

În septembrie 2018, România a fost învinsă de Polonia, scor 3-2, în turul trei a Grupa II a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. România a rămas astfel în Grupa a II-a, iar polonezii au promovat în Grupa I. Tot Polonia a fost cea care a trecut de Zimbabwe în turul doi (4-1), înaintea confruntării cu România.

România şi Zimbabwe s-au mai întâlnit o singură dată în Cupa Davis, în anul 2000, la Harare, "tricolorii" câştigând cu 3-2. Punctele au fost aduse de Andrei Pavel (două) şi de perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

S-ar putea să te mai intereseze și:

Dragoş Dima, după ce a restabilit egalitatea cu Zimbabwe: "Ziceaţi că noi suntem favoriţi mari şi nu e chiar aşa"

Marius Copil, după înfrângerea cu Benjamin Lock (546 ATP): "Îmi cer scuze față de colegii mei și față de români. Trec printr-o perioadă dificilă"