Roger Federer și Nike au luat-o pe drumuri diferite începând din vara anului trecut, fără însă ca elvețianul să-și recapete, cel puțin până acum, celebrul logo "RF". Mister Perfect spune însă că este aproape de a aduce din nou pe echipamentul său respectivele însemne și lansează un prim atac la adresa producătorului american de echipament sportiv: "Ultimele tricouri ale celor de la Nike arătau de parcă ar fi fost călcate de un camion".

Roger FedererFoto: atp/ twitter

Roger și finalul poveștii cu Nike

De-o viață, Federer și Nike au avut o fructuoasă poveste de iubire. Elvețianul a câștigat Grand Slam dupa Grand Slam, iar producătorul american i-a "turnat" un logo pe măsura valorii lui "Mister Perfect" și mulți bani în conturi.

a luat sfârșit în vara lui 2018, cu doar câteva săptămâni înainte ca Roger să împlinească 37 de ani. "Mințile" i-au fost furate de japonezii de la Uniqlo, cei care l-au ademenit cu un contract în valoare de 300 de milioane de dolari (!) pentru următorii zece ani.

Tot încearcă să-și recupere logo-ul

Din vara anului trecut, Federer tot încearcă să-și recupere celebrul logo, fără succes însă până acum. Într-un material apărut în Marca, Roger anunță însă că este tot mai aproape de a juca din nou cu RF pe tricou. "E o chestiune de timp până când voi recupera marca. Nu le aparține, este a mea", a precizat Roger Federer.

Primele atacuri lansate către Nike

"Ca sa fiu sincer, uneori mi se pare ca avem echipamente foarte urâte. Ei (n.r. cei de la Nike) au mers prea mult într-o direcție greșită. Ei voiau să facă un tricou modern, dar în termeni de design a fost o greșeală destul de mare. I-au pus multe elemente grafice de natură și cred că într-un sport precum tenisul, cu atâta istorie în spate, tricoul polo este emblematic. Arătau (n.r. tricourile) de parcă ar fi fost călcate de un camion", a precizat campionul elvețian.

Roger Federer va reveni pe zgură în acest sezon după ce în ultimii trei ani a ales să nu evolueze pe această suprafață. Turneul de la Madrid (5-12 mai) va fi competiția pregătitoare pentru participarea la al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros.

El nu a mai concurat din 2015 în complexul de la Paris, singurul dintre cele patru turnee de Grand Slam la care s-a impus doar o singură dată (în 2009). Elvețianul a mai disputat alte patru finale pe zgura pariziană, însă a fost învins de fiecare dată de marele său rival Rafael Nadal (2006, 2007, 2008 și 2011).

S-ar putea să te intereseze și: