Joi a avut loc tragerea la sorți a meciurilor întâlnirii dintre România și Zimbabwe, din turul I al Grupei a II-a, zona Europa/Africa a Cupei Davis. Prima confruntare va avea loc vineri, de la ora 15:00, între Marius Copil (80 ATP) și Benjamin Lock (546 ATP).

Marius Copil si Benjamin LockFoto: FRT / AGO Vision

România vs Zimbabwe se va disputa în perioada 5-6 aprilie 2019, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, suprafața de joc fiind hard.

Meciurile se vor disputa după sistemul cel mai bun din trei seturi.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, a convocat pentru întâlnirea cu Zimbabwe pe cei mai valoroși jucători români ai momentului: Marius Copil, Dragoș Dima, Horia Tecău, Florin Mergea și Filip Jianu. Alături de ei a fost convocat și Edris Fetisleam, unul dintre tinerii de viitor ai tenisului românesc.

Programul meciurilor:

Vineri, începând cu ora 15.00

Marius Copil (80 ATP) vs Benjamin Lock (546 ATP) - Digi Sport 2

Dragoș Dima (327 ATP) vs Takanyi Garanganga (449 ATP)

Sâmbătă, de la ora 12.00

Horia Tecău (33 ATP la dublu)/ Florin Mergea (441 ATP la dublu) vs Benjamin Lock (259 ATP la dublu) / Courtney Lock (680 ATP la dublu) - Digi Sport 2

Marius Copil vs Takanyi Garanganga

Dragoș Dima vs Benjamin Lock.

În septembrie 2018, România a fost învinsă de Polonia, scor 3-2, în turul trei a Grupa II a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. România a rămas astfel în Grupa a II-a, iar polonezii au promovat în Grupa I. Tot Polonia a fost cea care a trecut de Zimbabwe în turul doi (4-1), înaintea confruntării cu România.

România şi Zimbabwe s-au mai întâlnit o singură dată în Cupa Davis, în anul 2000, la Harare, "tricolorii" câştigând cu 3-2. Punctele au fost aduse de Andrei Pavel (două) şi de perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.