Cu ochii în lacrimi după eliminarea de la Australian Open, Andy Murray a trecut de atunci printr-o nouă operație la șold. Cât de mult îl va ajuta acest lucru vom vedea în următoarea perioadă. Un lucru este clar: scoțianul a lovit marți pentru prima dată mingea la un perete. "Este un start", s-a mulțumit să precizeze campionul britanic.

Andy MurrayFoto: ausopen.com

Ultima perioadă din viața lui Andy a fost dificilă, cu multă suferință, cu operații și cu lacrimile de pe obraji care anunțau retragerea din sportul de performanță.

Ajuns la 31 de ani, scoțianul a fost operat ultima dată în urmă cu două luni, marele obiectiv al acestuia fiind o eventuală participare la Wimbledon. După cum anunțase în urmă cu ceva timp, Andy și-ar dori să participe pe iarba londoneză și apoi să spună adio sportului de performanță.

Cel puțin, asta era ideea în urmă cu ceva timp. Dacă totul va decurge bine pentru Murray, nu ar fi deloc imposibilă o revenire în circuit a celui care a triumfat de două ori la Wimbledon: 2013 și 2016.

Imaginile cu Andy lovind mingea la un perete i-au făcut pe fanii scoțianului să spere că totul va fi bine și că favoritul lor va face pasul înapoi în circuitul ATP.

"Este un start", a precizat Murray pe Instagram, făcând referire la o eventuală revenire în sportul care i-a adus atâtea satisfacții.

Presa britanică vorbea despre o eventuală participare a lui Andy pe tabloul de dublu, presiunea pe șold la simplu fiind mult mai mare. Speranțe există, ținând cont de faptul că Bob Bryan a revenit în tenisul mare după o operație asemănătoare (a absentat 5 luni și jumătate din competiții).

Ediția din 2019 a turneului de la Wimbledon va avea loc în perioada 1-14 iulie. Ultimii câștigători de pe iarba londoneză sunt Novak Djokovic și Angelique Kerber.

Aici poți vedea imagini cu Andy lovind mingea la un perete: