După ce au câștigat turneul de la Indian Wells, Elise Mertens (Belgia) şi Aryna Sabalenka (Belarus) și-au trecut în palmares și titlul de la Miami, realizând astfel ''sunshine double''.

Aryna Sabalenka si Elise MertensFoto: miamiopen.com

Mertens şi Sabalenka le-au învins în finala de la Miami pe Samantha Stosur (Australia) şi Shuai Zhang (China), campioanele de la Australian Open, scor 7-6 (7/5), 6-2. Partida a durat o oră și 26 de minute.

Perechea Mertens/Sabalenka se află la al doilea titlu cucerit împreună la dublu, după cel de la Indian Wells, unde au învins în ultimul act perechea cehă Katerina Siniakova/Barbora Krejcikova, cap de serie 1, scor 6-3, 6-2.

Primul turneu la care Mertens și Sabalenka au format o echipă a fost Australian Open 2019, unde au fost eliminate în optimi chiar de perechea Katerina Siniakova/Barbora Krejcikova.

Titlul în proba de dublu masculin a turneului de la Miami a fost câştigat de frații Bob şi Mike Bryan. Americanii au învins, sâmbătă, în finală perechea formată din olandezul Wesley Koolhof şi grecul Stefanos Tsitsipas, scor 7-5, 7-6 (10/8).

Fraţii Bryan au câștigat al șaselea trofeu la Miami, adăugându-şi astfel în palmaresul comun cel de-al 118-lea titlu în circuitul ATP și al 39-lea de Masters 1000.