​Simona Halep a revenit în România, după participarea la turneul de la Miami, acolo unde a fost eliminată de Karolina Pliskova în semifinale. Românca s-a declarat mulțumită de parcursul de la Miami și a precizat că evoluția sa i se datorează lui Daniel Dobre, noul său antrenor. "Sunt foarte mulțumită de rezultat, sunt mulțumită de cum am jucat, a fost o deplasare reușită și mă bucur că sunt acasă", a spus Halep.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost foarte bine! Sunt foarte mulțumită de rezultat, sunt mulțumită de cum am jucat, a fost o deplasare reușită și mă bucur că sunt acasă.

Nu prea contează acest lucru (n.r. revenirea pe locul 1). În schimb, mă bucur pentru Barty, pentru că fost primul ei mare turneu câștigat și cred că a meritat, pentru că traversează o perioadă foarte bună, o felicit", a spus Halep, la revenirea în țară, potrivit Digi Sport.

Turneul de la Miami a fost câștigat de australianca Ashleigh Barty, care a învins-o pe Karolina Pliskova, scor 7-6(1), 6-3. Dacă ar fi câștigat finala, jucătoarea din Cehia ar fi urcat pe poziția secundă în clasamentul mondial.

Despre meciul cu Pliskova

"N-a fost încărcătură, nici presiune, am fost pe locul 1 destule săptămâni, așa că nu mai e presiune. Am avut un meci bun la inceput, apoi cu ploaia a fost diferit", a completat Halep.

Despre colaborarea cu Daniel Dobre

"M-a ajutat foarte mult sosirea lui. Sfatul lui a fost foarte bun la fiecare meci. Faptul că am jucat atât de bine, într-o perioadă atât de scurtă cu el, a fost meritul lui. Chiar vreau să-i mulțumesc pentru că a venit", a precizat Halep.

Simona Halep a avut parte de o surpriză neplăcută la întoarcerea în țară, unul dintre bagajele sale a fost rătăcit și n-a mai ajuns la destinație, anunță Digi Sport.

Cu o victorie în semifinala cu Pliskova, Simona Halep ar fi revenit pe prima poziție în ierarhia WTA. Totuși, grație parcursului de la Miami, românca va urca pe poziția a doua în clasament, la o distanță de 239 de puncte față de liderul Naomi Osaka.

Ce urmează pentru Simona Halep

Simona Halep nu va mai participa la nicio competiție până la meciul din semifinalele FedCup cu Franţa (20-21 aprilie). Confruntarea cu franțuzoaicele va avea loc în Le Kindarena (Le palais des sports de Rouen), o sală cu o capacitate de 5.234 de locuri.

"Domnul căpitan a decis mereu echipa şi a facut-o foarte bine, după cum se pare. Noi ne adaptăm la decizii şi eu sunt concentrată pe ce am eu de făcut, să îmi câştig punctele pentru ţară. Suntem o echipă frumoasă şi chiar a fost o atmosferă minunată data trecută, sper să fie şi mai bine acum.

Nu am stat să le urmăresc (n.r. jucătoarele Franţei), dar antrenorii cred că au urmărit. Meciul de FED Cup va fi unul greu, dar am mai jucat contra lor şi ştim ce trebuie să jucăm", a spus Halep, conform Telekom Sport.

S-ar putea să te intereseze și:

FedCup: Echipa cu care Florin Segărceanu va aborda semifinala cu Franța - Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru, convocate