Jucătoarea australiană de origine rusă Daria Gavrilova, locul 54 WTA, va fi antrenată de australianul David Taylor, informează WTA, potrivit News.ro.

David TaylorFoto: Captura YouTube

Ea va începe colaborarea cu Taylor de la turneul de la Rabat, (29 aprilie - 4 mai). Cei doi vor evalua rezultatele colaborării în vară.

"Şi-a stabilit obiectivele, vrea să aibă un stil de joc mai bine definit, să-şi îmbunătăţească forehand-ul, să-şi folosească mişcarea într-o manieră ofensivă, nu numai defensivă. Îmi place asta, că vrea să devină mai bine structurată ca stil de joc", a spus Teylor.

În vârstă de 25 de ani, Gavrilova a ocupat locul 20 WTA în august 2017, cea mai bună clasare din carieră.

Taylor, 46 de ani, a antrenat de-a lungul timpului jucătoare valoroase ca Martina Hingis, Ana Ivanovic, Jelena Ostapenko, Samantha Stosur, Naomi Osaka, Madison Keys şi Elise Mertens.

El a fost căpitanul nejucător al echipei de FedCup a Australiei între 2006 şi 2012, obţinând cele mai bune rezultate din istorie şi ducând formaţia din competiţia zonală în Grupa Mondială.

Anterior, Taylor a antrenat-o pe belgianca Elise Mertens, iar aceasta a obţinut cel mai bun rezultat al carierei luna trecută, când a învins-o pe Simona Halep, în finala de la Doha.