Aflată la o singură victorie distanță de revenirea pe primul loc mondial, Simona Halep a început bine, însă a terminat dezastruos partida cu Karolina Pliskova din semifinalele competiției de la Miami. Ploaia a intervenit pentru prima oară la scorul de 3-3 și 40-15 pentru Simona, pe serviciul jucătoarei din Cehia. Pliskova a revenit cu o dublă greșeală, iar Simona reușea să își consolideze avantajul, făcându-și serviciul și ducând scorul la 5-3. A urmat însă o dominare totală a cehoaicei, care a câștigat nouă game-uri consecutive, ploaia fiind singura care a reușit să o oprească la 7-5, 5-0. După o oră și 10 minute de pauză, jucătoarele au revenit pe teren (la ora 01:00 la Miami), Simona a făcut în cele din urmă un game, însă a pierdut cu 6-1 și a ratat calificarea în finală. În ultimul act, Karolina Pliskova o va întâlni, sâmbătă, de la ora 19:00, pe Ashleigh Barty (6-3, 6-3 vs Anett Kontaveit).

Simona Halep, la MiamiFoto: miamiopen.com
  • Pentru prezența în semifinalele turneului de la Miami, Simona va primi 354.000 de dolari și 390 de puncte în clasamentul WTA. Aceasta va avea, începând de luni, 5.782 de puncte (Naomi Osaka, locul 1, are 6.021). Dacă Pliskova o să câștige finala în fața australiencei Ashleigh Barty, Simona va rămâne pe locul 3 (Karolina ar acumula 5.930 de puncte).
  • Karolina Pliskova s-a calificat în premieră în finala turneului de la Miami. Simona și-a egalat cea mai bună performanță la turneul Premier Mandatory (în 2015, Halep era eliminată în semifinale de Serena Williams). În acest moment, Simona o conduce pe Pliskova cu 7-3 în întâlnirile directe.

Ultimul punct al partidei dintre Simona Halep și Karolina Pliskova:

Declarația jucătoarei din Cehia:

Desfășurarea livetext a partidei dintre Simona Halep și Karolina Pliskova:

Setul II

1-6 Simona încearcă să o paseze pe Pliskova, dar trimite prea lung.Karolina urcă la fileu și închide punctul cu un smash. Jucătoarea cehă ratează lovitura (30-15). Serviciu bun, spre exterior, două mingi de meci pentru Pliskova. Simona ratează o lovitură, părând obosită și nervoasă. Pliskova câștigă meciul și va juca finala la Miami.

1-5 Simona servește. Trimite o minge lungă, care prinde linia de fund. Forehand excelent, în cross, al cehoaicei.Serviciu bun pentru Simona, adversara trimite afară. Încă o dată. Pliskova returnează lung, Simona trimite cu greu înapoi, însă lovitura cehoaicei se oprește în fileu. Game pentru Simona.

Update 07:02: Jucătoarele au revenit pe teren. Expresia de pe fața Simonei spune totul, e "doar" ora 01:02 la Miami.

Update 06:30 (00:30 la Miami): Nu mai plouă, dar partida nu se va relua înainte de ora 06:50, organizatorii încearcă în continuare să curețe suprafața de joc.

Vești bune: suprafața de joc este curățată. Vești mai puțin bune: la Miami este deja ora 00:15.

Meciul este oprit din nou, ploaia îi strică, cel puțin pentru moment, bucuria jucătoarei din Cehia. Cel mai probabil, pentru că la Miami este deja ora 23:53, partida se va încheia vineri seară.

0-5 Pliskova servește puternic, Simona returnează de două ori consecutiv în afara terenului. Aflată într-o poziție bună, Simona trimite în fileu, fără vlagă. Halep face în cele din urmă un punct, după ce vine la fileu și pune o scurtă inspirată. Retur direct în fileu, Simona va servi pentru a rămâne în meci.

0-4 Serviciu bun al Simonei, trebuie să revină în joc. Pliskova ratează un smash, dar rămâne pe poziții lângă fileu și închide punctul. Karolina se apără bine, însă Simona face un voleu câștigător de lângă fileu. Pliskova avansează tot mai mult în teren, Simona este forțată să se apere și pierde punctul. Lovitură complet ratată a româncei, minge de break pentru adversara sa.Simona trimite prea în lateral un forehand, Karolina are două break-uri în față (opt game-uri consecutive. Simona a câștigat doar 5 puncte în setul secund)

0-3 Jocul se reia rapid. Pliskova servește puternic, Simona nu poate returna. Jocul continuă să fie controlat de cehoaică, Simona nu găsește răspuns. Scurtă excelentă pusă de Karolina, Halep nu mai aleargă. Game alb pentru Pliskova.

Pliskova a dictat ritmul în ultimele game-uri, Simona stă prea în spatele liniei de fund și nu face față.

Începe ploaia la Miami, arbitrul de scaun coboară pe teren și discută cu Karolina Pliskova. Partida se întrerupe pentru câteva momente.

0-2 As al Simonei. Halep lovește din ce în ce mai lung, însă Pliskova este ajutată de fileu.Karolina lovește puternic, Simona este împinsă în spatele terenului și trimite în fileu.Încă o dată, Halep pare ieșită din joc (15-40). Forehand câștigător și break al cehoaicei, care se distanțează în setul secund.

0-1 Karolina deschide setul secund cu un as. Forehand excelent al cehoaicei, care pare dezlănțuită. Încă un serviciu foarte bun, puternic, la mediană. Simona trimite o lovitură lungă, arbitrul de scaun cere rejucarea punctului. Simona conduce punctul, Pliskova încearcă să urce la fileu, însă românca o pasează fără probleme. Simona se apără exemplar, Pliskova greșește inexplicabil (40-30). Pliskova profită de returul scurt și închide game-ul cu un forehand.

Setul I

5-7 Pliskova încearcă să fie agresivă, urcă în teren, însă trimite în fileu. Simona își plimbă adversara, Pliskova încearcă să închidă cu un lung de linie, dar trimite prea jos. Lovitură perfectă în cross din partea cehoaicei, care prinde linia laterală. În ultimele patru game-uri și jumătate, Pliskova a avut 6 lovituri direct câștigătoare, Simona niciuna. Încă o minge trimisă în fileu de Pliskova (40-15). Dublă greșeală a Simonei. Karolina trimite lung, lovitura Simonei se oprește în banda fileului. Halep ratează două mingi de tiebreak. Agresivă, dar fără precizie, Simona îi oferă prima minge de set adversarei. Simona conduce punctul, însă Pliskova prinde un unghi extraordinar, o întinde pe Simona, aceasta ajunge la timp lângă fileu, însă lasă terenul liber și pierde primul set.

Daniel Dobre este chemat pentru sfaturi: "Să începi punctul bine. Poți să-l dai unde vrei, un pic mai cu efect. Din spate joacă ca și până acum! Poți să stai mai mult pe el. Adună-te! Nu e niciun break în față, trebuie doar să ții serviciul ăsta acum. Ce a fost, a fost. Te aduni, cu răbdare. Alergi ca lumea, ai ținut-o bine pe mijloc. Dă în ea când poți, cu încredere! Hai că merge, merge, merge! Doar să împingi mai mult la serviciu în picioare. Că ești... cum să spun... nu aduci energie la serviciu. Da? Haide, Simona! Se poate, da?".

5-6 Retur în afara terenului.De data aceasta în fileu.Doi ași consecutivi pentru Pliskova, care face un game de serviciu perfect.

5-5 Simona este împinsă în spatele terenului și nu poate returna corect atacul cehoaicei. Dublă greșeală pentru Simona, a treia din meci (0-30).Simona riscă, trimite lung, însă forehand-ul ei nu prinde terenul, trei mingi de rebreak pentru Karolina.Minge prea joasă a Simonei, setul se prelungește.

5-4 As pentru Pliskova.Cehoaica încearcă un forehand în lung de linie, dar trimite în fileu.Simona cere challenge la un forehand cu care a încercat să surprindă direct din retur, dar mingea a fost afară. Pliskova controlează punctul, însă Simona trimite un rever în picioarele adversarei și aceasta nu are răspunsul potrivit (30-30). Voleu câștigător de lângă fileu pentru Karolina, Simona s-a apărat bine. Simona nu și-a calibrat loviturile în lung de linie după această pauză, mai trimite o dată prea lung.

5-3 Simona trimite prea lung. Pliskova ajunge prea târziu la o minge și lovește prea plat, mingea se oprește în fileu. O lovitură excelentă în cross, direct din retur, din partea cehoaicei. Simona se apără bine, forehand-ul Karolinei nu trece peste fileu. Pliskova cere challenge la serviciul secund al Simonei, dar mingea a fost pe linie. Pliskova returnează în fileu, Simona își confirmă break-ul.

Simona a avut 10 lovituri direct câștigătoare (5 de partea Karolinei). Halep a făcut 5 erori neforțate (9 pentru Pliskova).

4-3 Pliskova face dublă greșeală, break pentru Simona!

Update 05:10: Jocul se va relua! Julie Kjendlie verifică liniile și fileul. Jucătoarele revin pe teren în aplauzele spectatorilor.

Suprafața de joc este încă udă, jocul nu va reîncepe înainte de ora 05:00.

Exasperat de situația de la Miami, administratorul paginii de Twitter a turneului a notat: "Cuvinte pe care nu avem voie să le menționăm în acest moment: -acoperiș (n.r. lipsa acestuia); -ploaie".

Update 04:30 (22:30 la Miami): Este curățată suprafața de joc, foarte posibil ca partida să se reia, însă mai avem de așteptat cel puțin 15 minute. Arbitrul de scaun nu a părăsit terenul pe parcursul acestei pauze, lucru care ne dă speranțe.

Ploaia intervine din nou, meciul este întrerupt (ora 22:15 la Miami)... Simona conduce cu 40-15 pe serviciul Karolinei (3-3 în primul set), rămâne de văzut dacă meciul va mai fi reluat în această noapte.

Simona a realizat deja în această partidă cel puțin cinci lovituri care ar putea intra într-un rezumat al turneului. Retur scurt al româncei, Pliskova închide cu o lovitură de backhand. Banda fileului oprește lovitura Karolinei. Pliskova încearcă să răspundă cu o lovitură în lung de linie, dar ratează (15-40).

3-3 Pliskova controlează punctul cu lovituri în cross, Simona trimite în fileu. Un retur excelent al adversarei, care a profitat de serviciul moale al Simonei și a preluat conducerea punctului (0-30).Unghi incredibil găsit de Simona cu o lovitură în diagonală. Încă un punct spectaculos al româncei. Simona greșește mult prea ușor, dintr-o poziție bună, iar Pliskova are o șansă de rebreak. Din păcate, Simona i-a oferit pe tavă revenirea Karolinei.

3-2 Lovitură bună, în cross, care prinde colțul terenului și o forțează pe Karolina să rateze. Pliskova stă mai sus în teren, dar greșește o lovitură ușoară, un moment bun pentru un posibil break. Dublă greșeală a cehoaicei (0-40). Lovitură extraordinară din alergare a Simonei, reverul în lung de linie dă roade, iar jucătoarea noastră face un game alb pe serviciul adversarei.

Cel mai spectaculos punct al partidei, câștigat de Pliskova:

2-2 Simona controlează punctele de pe linia de fund, Pliskova mai ratează o dată ținta.O primă dublă greșeală din partea Simonei.Dar răspunde cu un serviciu bun, cu efect, la care Pliskova nu are răspuns. Pliskova câștigă punctul meciului, fiecare jucătoare a avut ocazia de a închide, însă forehand-ul cehoaicei a fost decisiv. Serviciul bun o ajută pe Simona să salveze prima minge de break a adversarei. A doua dublă greșeală în același game. Și încă un serviciu excelent, as.Halep o scoate în exterior pe Karolina cu o lovitură în cross și trimite un voleu câștigător de lângă fileu. Simona joacă inteligent, trimite mingi ba înalte, ba plate, iar Pliskova ratează și mingea lovește plasa fileului.

1-2 Halep returnează în fileu, Pliskova a servit bine.Schimb prelungit, Simona urcă în teren la o minge mai scurtă și punctează cu o lovitură sigură. Serviciu foarte bun spre exterior al cehoaicei.Românca mai urcă o dată în teren, însă trimite de două ori pe direcția adversarei și trimite în cele din urmă în plasa fileului. Forehand minunat, în colțul terenului, al Simonei (40-30). Pliskova pune o scurtă neinspirată, Simona ajunge rapid la fileu, dar ratează complet lovitura și o bună oportunitate.

1-1 Pliskova se grăbește și trimite afară. Simona schimbă bine direcția, o plimbă pe Karolina și închide punctul cu un forehand în lung de linie.Jucătoarea din Cehia încearcă să răspundă cu o lovitură asemănătoare, dar nu prinde terenul. Pliskova pune o scurtă lângă fileu, Simona ajunge la ea, dar își dă seama că nu a lovit foarte bine și nu mai aleargă pentru încă o lovitură. Simona egalează.

0-1 Pliskova servește prima. Primul punct este câștigat rapid de cehoaică. Un schimb prelungit, Simona urcă la fileu și închide cu o lovitură în cross. Karolina prinde colțul terenului. Punctele sunt disputate, lungi. Pliskova trimite prea lung (30-30). Retur în afara terenului din partea Simonei. Halep încearcă să returneze decisiv, dar nu prinde cadrul terenului și cehoaica își face serviciul.

Partida va fi arbitrată de Julie Kjendlie

18 titluri are Simona în palmares. Karolina are 12.

Meciul din semifinalele turneului de la Miami este al 500-lea din cariera Simonei. Aceasta a câștigat 343 din primele 499 de partide.

Cele două jucătoare au intrat pe Hard Rock Stadium. Simona și Karolina pozează lângă fileu.

Roger Federer s-a impus cu 6-0, 6-4 în fața lui Kevin Anderson și se va duela în semifinale cu Denis Shapovalov (Canada, 19 ani, 23 ATP). La Miami urmează, în 15 minute (după ora 03:45), partida dintre Simona Halep și Karolina Pliskova.

Fedex face break-ul într-un game care a durat 15 minute și va servi pentru câștigarea meciului (ora 03:23).

Roger Federer și Kevin Anderson se duelează în acest moment pentru un loc în semifinale, pe terenul pe care urmează meciul Simonei. Elvețianul a câștigat primele opt game-uri ale partidei, însă sud-africanul pare să se fi trezit și tocmai a trecut la conducere în setul secund, scor 4-3 (ora 03:02).

Programat inițial de la ora 03:00, după alte trei partide, meciul Simonei a fost aproape de a nu se mai disputa în această noapte. Organizatorii de la Miami au fost forțați de reprizele de ploaie să mute meciul dintre Denis Shapovalov și Frances Tiafoe (6-7, 7-5, 6-2) pe alt teren (Grandstand).

​Simona Halep și Karolina Pliskova (7 WTA) se întâlnesc în semifinalele competiției de la Miami, însă meciul are o miză dublă pentru jucătoarea din România, care în cazul unei victorii va reveni pe primul loc în clasamentul WTA. Confruntarea nu va începe înainte de ora 03:45 (ora României). Duelul va fi în direct pe Digisport 2 și LiveText pe HotNews.ro.

Câștigătoarea partidei Halep vs Pliskova se va întâlni în ultimul act cu Ashleigh Barty (11 WTA), care a trecut de Anett Kontaveit (19 WTA), scor 6-3, 6-3.

Simona Halep şi Karolina Pliskova au mai fost adversare de nouă ori, iar românca a câştigat şapte din aceste confruntări. Ultima dată, cele două sportive s-au întâlnit în Fed Cup, când câştigătoare a fost Halep (6-4, 5-7, 6-4).

  • Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

Despre locul 1 mondial

“Tocmai ce am aflat de la antrenorul meu că am nevoie de un meci pentru a fi din nou numărul 1. Mă bucur că sunt din nou în această situaţie, îmi dă încredere, pentru că după pauza competiţională nu am crezut că voi fi din nou atât de aproape, atât de repede. Va fi o provocare mare, dar îmi place să joc sub presiune. Sper că mâine voi juca la cel mai bun nivel” - Simona Halep.