​​Canadianul Felix Auger-Aliassime (18 ani) a devenit cel mai tânăr tenisman din istoria turneului Masters 1.000 ATP de la Miami (Florida) care reuşeşte să se califice în semifinalele acestei competiţii, dotată cu premii totale în valoare de 8.359.455 dolari, învingându-l în două seturi, 7-6(3), 6-2, pe croatul Borna Coric, într-o partidă disputată miercuri, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Auger-Aliassime, originar din Quebec şi care în urmă cu un an se afla pe locul 182 mondial, şi-a asigurat graţie acestui succes revenirea în top 40 ATP, unde va fi singurul jucător născut după anul 2000.

"Disputarea unei semifinale de Masters 1.000 este un vis din copilărie, este rezultatul unei munci dure încă de când eram mic. Cred că deocamdată nu realizez, încerc să nu devin prea emotiv, pentru că mai am încă meciuri de jucat, dar cu siguranţă singur că sunt momente incredibile", a declarat el după acest succes.

Jucătorul canadian, venit din calificări, se va lupta pentru un loc în finală cu americanul John Isner, favoritul numărul 7, care a trecut greu, în două seturi câştigate la tiebreak, 7-6 (7/1), 7-6 (7/5), de spaniolul Roberto Bautista, cap de serie numărul 22, cel care l-a eliminat în turul anterior pe numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic.

Tot miercuri, elveţianul Roger Federer l-a învins cu 6-4, 6-2 pe rusul Daniil Medvedev, într-un meci contând pentru optimile de finală şi amânat cu o zi din cauza ploii.

Campionul din Ţara Cantoanelor, în vârstă de 37 ani, care vizează al patrulea său titlu la Miami şi al 101-lea trofeu ATP din cariera sa, îl va înfrunta în sferturile de finală pe sud-africanul Kevin Anderson, numărul 7 mondial.