​Jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 7 WTA şi favorită 5, s-a calificat, noaptea trecută, în semifinalele turneului Miami Open, fază în care o va întâlni pe Simona Halep, numărul 3 mondial şi favorită 2, transmite News.ro.

Karolina Pliskova (2)Foto: ausopen.com

Pliskova a învins-o în sferturile de finală pe compatrioata sa Marketa Vondrousova, locul 59 WTA, scor 6-3, 6-4.

Halep a trecut în sferturi de sportiva chineză Qiang Wang, numărul 18 mondial, scor 6-4, 7-5 şi mai are nevoie de o victorie pentru a reveni pe locul I WTA.

Simona Halep şi Karolina Pliskova au mai fost adversare de nouă ori, iar românca a câştigat şapte din aceste confruntări. Ultima dată, cele două sportive s-au întâlnit în Cupa Federaţiei, când câştigătoare a fost Halep.

Anul trecut, Simona Halep a ajuns până în turul al treilea la competiţia din Florida, când a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 3-6, 6-2, 6-3. Jucătoarea română a obţinut cel mai bun rezultat la Miami în 2015, când a fost eliminată în semifinale de Serena Williams.

  • Dacă se va califica în finala turneului de la Miami, Simona Halep va reveni pe locul 1 în clasamentul WTA (ar ajunge la 6042 de puncte față de 6021 cât are Naomi Osaka).

Aici poți vedea rezumatul partidei Pliskova vs Vondrousova:

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO Simona Halep, festivalul nervilor, lupta imaginară cu propria-i lojă și calificarea in semifinalele de la Miami (6-4, 7-5 cu Qiang Wang)