Echipa Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA) a fost eliminată în sferturile probei de dublu din cadrul competiției de la Miami, după ce a pierdut în fața cuplului Samantha Stosur/Shuai Zhang (Australia/China), cap de serie numărul 6, scor 6-3, (4)6-7, 10-6. Partida a durat o oră și 43 de minute.

Monica NiculescuFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

După un prim set pierdut categoric, fiind conduse pe toată durata acestuia, Monica și Abigail au avut parte de un set secund plin de răstunări de situație. Cele două au condus cu 4-1, adversarele au egalat la 4, Niculescu și Spears au ratat patru mingi de set la 5-4 și 40-0 pe serviciul adversarelor, Stosur și Zhang au preluat conducerea și au servit pentru meci, însă echipa româno-americană a dus disputa în tiebreak, unde a revenit de la 1-3 și s-a impus cu 7-4.

Echipa câștigătoare s-a decis în super-tiebreak, unde Niculescu și Spears au pierdut cu 10-6.

În semifinalele competiției, Stosur și Zhang se vor confrunta cu surorile taiwaneze Hao-Ching și Latisha Chan, favorite numărul 8. Acestea au trecut în sferturi de Belinda Bencic/Daria Kasatkina, scor 6-3, 4-6, 10-8.

Pentru prezența în sferturi, Monica și Abigail vor primi un premiu în valoare de 57.000 de dolari și 215 puncte în clasamentul WTA de dublu.

Tot în sferturi, Raluca Olaru și Darija Jurak (România/Croația) se duelează cu Victoria Azarenka/Ashleigh Barty (Belarus/Australia), miercuri, după ora 21:15.