Simona Halep s-a calificat în turul trei al turneului de la Miami (Premier Mandatory) după o victorie fără emoții (6-1, 6-3) reușită împotriva jucătoarei Taylor Townsend (SUA - 96 WTA). Meciul a curs într-o singură direcție, Simona respectându-și statutul de mare favorită. Halep a avut nevoie de doar 63 de minute pentru a trece în faza următoare a competiției.

Simona Halep, la MiamiFoto: miamiopen.com

Aici poți urmări un rezumat al partidei.

  • În turul trei, Simona o va întâlni pe slovena Polona Hercog, locul 93 WTA, care a trecut de japoneza Misaki Doi, numărul 112 mondial, cu scorul de 7-6 (4), 6-4. Hercog a câștigat singurul meci pe care l-au jucat împreună, însă partida a avut loc acum zece ani, la Sofia.
  • Pentru parcursul de până acum, Halep va primi 48.775 de dolari şi 65 de puncte în ierarhia WTA de simplu.

Ultimul punct al meciului Halep vs Townsend:

Super forehand reușit de Halep:

Desfășurarea partidei Halep vs Townsend:

Set II

Simona își menține nivelul ridicat de la serviciu,nu îi dă prea multe speranțe adversarei, iar după un game bun conduce cu 1-0 în debutul manșei a doua. Coordonatele au rămas aceleași: Halep este concentrată, face break-ul, dar este însă vulnerabilă mai apoi pe propriul serviciu (nu mai revine de la 0-40 și își cedează serviciul). Simona continuă perioada de relaxare, iar adversara profită foarte bine de acest lucru: de la 2-0, s-a făcut 2-2.

După un game echilibrat pe care l-a câștigat până la urmă, Simona a apelat la "on court coaching": Daniel Dobre i-a cerut să fie răbdătoare, să nu îi mai dea ritm adversarei, iar dialogul a fost unul în care Halep a fost cooperantă.

Revenită pe traiectoria ideală, Simona nu a mai oferit prea multe speranțe adversarei, iar numărul trei mondial a ajuns în situația de a fi la un singur game distanță de câștigarea partidei (5-2).

Nu a fost loc de vreo surpriză (nici nu prea ar fi avut cum), iar meciul s-a încheiat după doar o oră și trei minute, Halep câștigând setul al doilea cu 6-3.

Setul I

Începutul de meci a fost unul favorabil Simonei: cu o deplasare net superioară, Halep a dominat schimburile, a reușit să impună ritmul și după ce a bifat break-ul și-a câștigat și game-ul de serviciu (2-0).

Simona și-a păstrat agresivitatea, a făcut cu bine față faptului că adversara este stângace, a strecurat bine mingea la passing, iar după o dublă greșeala a lui Taylor tabela s-a modificat la 3-0.

După doar 15 minute, scorul a devenit 4-0 în favoarea Simonei. Publicul american s-a bucurat zgomotos după ce Taylor a reușit să modifice acel zero din dreptul ei (4-1).

Pe fondul unei relaxări în jocul Simonei, Townsend a ajuns în situația de a avea mingi de break (patru la număr), însă până la urmă Halep a reușit să iasă cu bine din situație, iar setul avea să îi revină cu un categoric 6-1. Practic, în niciun moment nu s-a pus problema jucătoarei care își va trece în dreptul ei câștigarea primului set.

Context

Taylor Townsend şi Simona Halep s-au mai întâlnit de două ori, la Cincinnati în 2017 şi la Roland Garros în 2018. În ambele meciuri s-a impus Halep.

Turneul de la Miami face parte din categoria "Premier Mandatory", are premii totale în valoare de $9.035.428, se dispută pe hard și are la start 128 de jucătoare pe tabloul principal de simplu. Primele patru favorite sunt, în ordine, Naomi Osaka, Petra Kvitova, Simona Halep și Angelique Kerber. Ultimele campioane sunt Sloane Stephens (2018), Johanna Konta (2017), Victoria Azarenka (2016) și Serena Williams (2015, 2014 și 2013).