Seria câștigătoare a Biancăi Andreescu a continuat și la Miami, competiție unde canadianca de origine română a trecut de Irina Begu după un meci care parcă a avut la bază un scenariu de la Hollywood. Irina a condus cu 1-0 la seturi și 5-1, și-a permis luxul de a rata și o minge de meci, iar în cele din urmă victoria i-a revenit Biancăi, sportivă aflată la cea mai bună perioadă a carierei (4-6, 7-6(2), 6-2). Partida a durat două ore și 35 de minute.

Irina Camelia BeguFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Aici poți urmări un rezumat al partidei Begu vs Andreescu.

  • În turul doi, Bianca o va întâlni pe americanca Sofia Kenin (34 WTA și favorită numărul 32).
  • Pentru participarea la Miami, Irina Begu va primi 16.425 de dolari şi zece puncte în clasamentul WTA de simplu.

Mingea de meci a Biancăi Andreescu:

Duel intens câștigat de Bianca:

Desfășurarea partidei Begu vs Andreescu:

Setul III

Irina nu a avut un game de serviciu prea reușit, a comis trei erori neforțate și i-a făcut practic cadou adversarei debutul de set (1-0 pentru Andreescu). Aflată pe un adevărat val de încredere, Bianca a trecut la conducerea partidei (2-0), în timp ce strigătul Irinei a fost unul de disperare (cum să poți uita că ai avut 1-0 la seturi și 5-1?). Pe măsură ce Andreescu s-a apărat din ce în ce mai bine, Begu și-a pierdut și mai mult busola, iar tabela s-a modificat la 3-1 pentru canadiancă.

Ajutată din plin și de public (care a fost de partea ei), Bianca a mai făcut un break, iar tabela a devenit un adevărat dușman pentru Irina (2-5). Nu a mai fost cale de întors, elanul ofensiv al Biancăi fiind decisiv. Andreescu a câștigat un meci în care a renăscut precum Pasărea Phoenix: s-a impus după ce la un moment dat a fost condusă cu 1-0 la seturi și 5-1...

Setul II

Bianca a rămas în ofensivă, a forțat din aproape toate pozițiile, însă defensiva Irinei a fost una la înălțime. S-a ajuns rapid la 0-40 (multe erori de partea canadiancei), iar game-ul i-a revenit Irinei. Diferența s-a făcut în acest game la capitolul erori neforțate.

Begu nu a rămas însă : a încercat să preia inițiativa, dar greșelile au fost mari. A fost un game rău făcut de jucătoarea noastră, iar rebreak-ul nu a părut să fie o surpriză (1-1).

A urmat un game în care Irina a pus multă pe faza ofensivă: a preluat inițiativa, a condus schimburile, iar tenisul a răsplătit-o: al treilea break la rând, iar Begu a trecut din nou în avantaj pe tabelă (2-1).

După un game de serviciu solid (3-1), Irina a ajuns în situația de a avea două mingi de break (15-40). Bianca le-a anulat însă în stil de mare jucătoare, dar apoi a căzut din nou pradă erorilor neforțate. 4-1 s-a făcut după încă o dublă greșeală a Biancăi, moment după care Andreescu a cerut ajutorul antrenorului său.

Ușor debusolată, Bianca a continuat seria erorilor neforțate, a ratat o minge de break pe serviciul al doilea al Irinei, iar mai apoi a pierdut un game care a dus-o pe Begu la 5-1 în manșa a doua.

Bianca își face serviciul (5-2), iar mai apoi salvează o minge de meci până la a ajunge la 5-3 (două game-uri la rând trecute în dreptul canadiencei). Seria câștigătoare a continuat pentru Bianca (5-4), iar Irina se vedea pusă în situația de a servi pentru a doua oară pentru a închide meciul...Nu a fost cu noroc nici de această dată, Irina scăpând printre degete o victorie care se contura lejer în momentul în care ea conducea cu 5-1...

Andreescu a reușit o serie impresionantă de cinci game-uri la rând (de la 5-1 pentru Irina, s-a făcut 6-5 pentru Bianca). Begu a oprit căderea la timp, setul al doilea ajungând în tiebreak.

Tiebreak-ul a fost însă unul de uitat pentru Irina: a fost neinspirată, a ratat mult, în timp ce Bianca a profitat de fiecare ocazie (7-2). 1-1 la seturi, după ce Begu a condus cu 5-1 și a ratat și o minge de meci.

Setul I

Debutul meciului a găsit-o pe Bianca la serviciu. Nu a fost tocmai genul de game cu care să-ți dorești să începi o partidă: serviciu oscilant, multe erori și în plus o adversară care a căutat în permanență să lovească mingea din urcare. În aceste coordonate, Begu a făcut break-ul, iar apoi l-a consolidat pe propriul serviciu (2-0).

Nu a fost însă loc de lamentări pentru Andreescu: pas cu pas a intrat în meci, a variat execuțiile, a trimis puternic și a deschis bine unghiurile. Tenisul ei a început să fie tot mai aproape de cel care a ajutat-o să treacă săptămâna trecută de Muguruza, Svitolina și Kerber. De la 2-0, s-a făcut 2-2.

Seria Biancăi a fost însă întreruptă de Irina: a arătat răutate în joc, s-a trezit la timp, a căutat să facă diferența cu forehand-ul său aspru și s-a apărat foarte bine. Tabela i-a zâmbit din nou Irinei, Begu ajungând să conducă cu 4-2.

Observând că este în pierdere de viteză, Andreescu a schimbat puțin registrul tactic: a obligat-o pe Irina să lovească tot mai mult din deplasare, iar o scurtă perfectă i-a adus game-ul de serviciu (4-3, ce încheietură fină).

Game-ul cu numărul opt a fost unul presărat cu multe erori de ambele părți: Bianca nu a reușit să convertească cele două mingi de break avute, în timp ce Irina a ratat o șansă de 5-3. Până la urmă, Andreescu a plătit tribut unei ofensive pripite (a ratat la un moment dat o dreaptă de lângă fileu, cu jumătate de teren liber), scorul modificându-se în favoarea Irinei (5-3).

Bianca a continuat să pună totul pe cartea atacului, chiar dacă uneori situația nu impunea neapărat acest lucru. După două mingi de set ratate, Begu a fructificat-o pe a treia, reușind să câștige primul set (6-4, după aproape 50 de minute). Situație identică cu cea de la Indian Wells, acolo unde tot Irina a câștigat prima manșă.

Meciul a început cu Bianca la serviciu.

Cele două jucătoare se află la încălzire.

Meciuri directe:

Irina Begu vs Bianca Andreescu 1-2

2019, Miami: 4-6, 7-6(2), 6-2 pentru Andreescu

2019, Indian Wells: 6-7(3), 6-3, 6-3 pentru Andreescu

2018, FedCup: 6-3, 6-7(4), 6-2 pentru Begu.

Begu vs Andreescu:

Titluri WTA: 4-1

Titluri WTA dublu: 9-0

Bani câștigați din tenis: $4,794,879 vs $1,704,919

Victorii/înfrângeri în carieră: 369/260 vs 117/46

Ani: 28-18

Locul nașterii: București - Mississauga, Ontario, Canada

Înălțime: 1,81 metri vs 1,7 metri

Ambele sunt jucătoare de mâna dreaptă

Ambele execută backhand-ul cu două mâini

Locul în clasamentul WTA: 70 - 24.