Simona Halep va participa alături de Julia Goerges în proba de dublu a turneului de la Miami. În primul tur, cele două se vor confrunta cu echipa cap de serie numărul 2, Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța).

HotNews.roFoto: Hotnews

57 de victorii și 57 de înfrângeri a înregistrat Simona, în cariera sa, la dublu. Ultimul meci disputat de aceasta datează din 6 august 2018, când a evoluat alături de Irina Begu la Montreal. Cele două au pierdut, încă din primul tur, în fața echipei Johanna Konta/Shuai Zhang, scor 6-4, 6-7, 9-11.

Tot alături de Irina Begu, Simona a câștigat singurul său titlu la dublu. În 2018, cele două au câștigat turneul de la Shenzhen, după ce le-au întâlnit în finală pe Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova (Cehia, echipă învinsă de Begu și Niculescu în FedCup). Simona a mai jucat o finală, alături de Monica Niculescu, la Montreal (2016). Româncele erau învinse atunci de cuplul Ekaterina Makarova/Elena Vesnina, scor 6-3, 7-6.

Meciurile de dublu în care vor fi prezente românce (au loc joi):

Irina Begu/Mihaela Buzărnescu (România) vs Hao-Ching Chan/Latisha Chan (Taiwan, favorite nr. 8)

Raluca Olaru/Darija Jurak (România/Croația) vs Desirae Krawczyk/Sabrina Santamaria (SUA)

Simona Halep/Julia Goerges (România/Germania) vs Timea Babos/Kristina Mladenovic (Ungaria/Franța)

Monica Niculescu/Abigail Spears (România/SUA) vs Anna-Lena Groenefeld/Lucie Hradecka (Germania/Cehia) - câștigătoarele se vor întâlni în turul secund cu învingătoarele duelului Halep/Goerges vs Babos/Mladenovic