Bianca Andreescu a impresionat lumea tenisului după victoria de la Indian Wells, iar mesajele de laudă au curs pe rețelele de socializare. Rod Laver, Darren Cahill, Patrick Mouratoglou sau Eugenie Bouchard au felicitat-o pe jucătoarea de 18 ani. Fostul mare tenismen australian Rod Laver, câștigător a 11 turnee de Grand Slam, a reacționat pe Twitter după finala dintre Andreescu și Kerber: "S-a născut o stea. Felicitări, Bianca Andreescu. Ce luptătoare eşti".

Bianca Andreescu si trofeul de la Indian WellsFoto: wtatennis.com

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, este convins că vor urma și alte trofee pentru jucătoarea canadiană de origine română. "Foarte bine, doamnelor. Ce finală feminină am avut! Ce turneu WTA, de fapt. Felicitări, Bianca. Primul titlu din multe, cu siguranță", a scris australianul pe Twitter.

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a avut şi el ceva de spus despre performanța Biancăi, precizând că "unghiurile pe care le obţine cu forehandul sunt o armă letală".

De asemenea, Victoria Azarenka, Eugenie Bouchard sau Denis Shapovalov au reacționat după victoria deosebită a Biancăi: "Ireal… Bianca Andreescu a fost mult prea bună. Primul trofeu din multele ce vor urma. Felicitări, fată! Haide, Canada!", a scris tânărul tenismen canadian Denis Shapovalov.
Printre jucătoarele care au felicitat-o pe Bianca Andreescu s-a aflat și Alexandra Dulgheru: "Multe felicitări Bianca pentru tenisul superb şi pentru performanţa de la Indian Wells. Mă bucur că este şi româncă".

Martina Navratilova: "Va fi în top 10 până la sfârșitul anului dacă joacă așa"

"Bianca a venit de nicăieri și a meritat să câștige. A jucat un tenis uluitor. E de durată. Abia aștept să o văd cum evoluează și se transformă într-o și mai bună jucătoare. Are toate atuurile, crede în ea. Ceea ce și-ar putea îmbunătăți cel mai mult este forehand-ul și forma fizică, ceea ce tocmai s-a întâmplat, a devenit și mai rezistentă pe parcursul meciului din finală.

Are mâini minunate, știe cum să le folosească pentru a lovi. IQ-ul ei în tenis, alegerea loviturilor sunt cu adevărat uluitoare. Anul trecut marea surpriză a fost Naomi Osaka, anul acesta e Andreescu. Va fi în top 10 până la sfârșitul anului dacă joacă așa, dacă nu și mai curând. E de așteptat să devină o amenințare serioasă în turneele WTA", a declarat Martina Navratilova la BT Sport, potrivit Digi 24.

"O finală feminină uimitoare la Indian Wells între Angelique Kerber și Bianca Andreescu… Felicitări, Bianca", a scris și Nadia Comăneci, cea care în 1976 scria istorie la Montreal, obținând prima notă de 10 la gimnastică.

Victoria Biancăi a fost salutată pe Twitter și de premierul Canadei, Justin Trudeau: "De la wild card la campioana Indian Wells – Bianca Andreescu tocmai a făcut istorie. Felicitări, Bianca!”.

Bianca Andreescu a învins-o în finală pe Angelique Kerber, scor 6-4, 3-6, 6-4, devenind prima jucătoare din istoria Indian Wells care câștigă trofeul ca beneficiară de wildcard. În urma acestui succes, jucătoarea canadiană de origine română a făcut un salt impresionant în clasamentul WTA, de pe locul 60 pe 24.

S-ar putea să te intereseze și: