Bianca Andreescu a declarat, duminică, după ce a câştigat turneul de la Indian Wells, că parcursul ei la competiţia californiană poate fi comparat cu povestea Cenuşăresei.

Bianca AndreescuFoto: bnpparibasopen.com

"A fost o călătorie nebună, o adevărată poveste a Cenuşăresei. Naomi a reuşit anul trecut. Şi acum să pot avea numele meu în faţa atâtor campioane extraordinare reprezintă lumea pentru mine. Cu un an în urmă, mă zbăteam cu tenisul meu şi cu corpul meu. Este o nebunie ce poate face un an. Jucam un turneu de 25.000 de dolari în Japonia şi acum sunt... Pot să spun cuvântul acela cu F? Nu, nu pot. Sunt campioana naibii (n.r. - f...ing) de la Indian Wells. Nebunie este cuvântul care caracterizează turneul pentru mine. Doar nebunie", a declarat Andreescu.

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 60 WTA, a câştigat, duminică, finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, după ce a întrecut-o, în finală, cu 6-4, 3-6, 6-4, pe germana Angelique Kerber, locul 8 WTA.

Sportiva de 18 ani s-a impus după un meci de două ore şi 18 minute, obţinând cel mai important trofeu al carierei.

Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125k, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima benefiară a unui wild card care ajunge în finală.

Bianca Andreescu a urcat pe locul 24 WTA după succesul de duminică.

Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

S-ar putea să te intereseze și: