Confruntarea cu numărul 39 dintre Roger Federer și Rafael Nadal nu va mai avea loc. Ibericul s-a retras înaintea meciului din semifinalele de la Indian Wells, din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Ibericul a acuzat probleme și la meciul din sferturi cu Karen Khachanov și a decis să renunțe pentru a nu risca o accidentare mai gravă.

HotNews.roFoto: Hotnews

"M-am antrenat astăzi și am simțit că genunchiul meu nu se află într-o stare bună ca să concurez la nivelul de care aveam nevoie în semifinale. Este greu pentru mine să accept toate aceste lucruri prin care trec în cariera mea. Uneori mă simt trist pentru că sunt în dezavantaj față de toți oponenții mei. Trebuie să fiu pozitiv și recunoscător pentru toate lucrurile pe care mi le-a oferit tenisul. Mă simt norocos pentru tot ce am făcut în viața mea și în lumea tenisului" - Rafael Nadal.

Astfel, Roger Federer se califică în finală la Indian Wells, unde îl așteaptă pe învingătorul partidei dintre austriacul Dominic Thiem (8 ATP) și canadianul Milos Raonic (14 ATP).

Roger Federer vs Rafael Nadal este un adevărat clasic al tenisului, iar partida din semifinalele turneului Masters de la Indian Wells era extrem de așteptată de toți iubitorii sportului alb.

Statistica rivalității dintre Federer și Nadal:

  • Roger Federer și Rafael Nadal s-au duelat de 38 de ori de-a lungul timpului, fiind a treia cea mai importantă rivalitate din Era Open în ceea ce privește numărul de partide jucate, după Nadal vs Djokovic (53) și Federer vs Djokovic (47).
  • Federer câştigase ultimele cinci partide jucate cu Nadal. Ultima întâlnire a avut loc în finala turneului de la Shanghai, in 2017, când elveţianul s-a impus cu 6-4, 6-3.
  • Nadal conduce cu 23-15 în meciurile directe cu Federer, cele mai multe victorii fiind obținute pe zgură (13-2).
  • Pe hard, cele mai multe victorii au fost adjudecate de Roger Federer (11-9).
  • Roger Federer are în palmares 100 de titluri ATP, dintre care 20 de Grand Slam, în timp ce Nadal a cucerit de-a lungul timpului 80 de trofee, dintre care 17 de Grand Slam (11 la Roland Garros).
  • Rafael Nadal deține recordul titlurilor Masters (33). Federer este pe locul trei la acest capitol, fiind întrecut doar de Nadal și Novak Djokovic (32).
  • De la debutul în circuitul ATP, Federer a câștigat din premii $121,268,063, iar Nadal a obținut $104,754,905.
  • Nadal și Federer au petrecut împreună 506 săptămâni pe primul loc în clasamentul ATP, aproape zece ani: 310 de săptămâni pentru Federer și 196 pentru Nadal.